Skip to main content

Den store boken om vitaminer og mineraler

Abram Hoffer og Andrew Saul
Leseeksemplar fra Lille Måne

Jeg har stor tro på (og erfaring med) at man trenger tilskudd av vitaminer og mineraler i hverdagen. Man får i seg mye via kostholdet, men ikke nok - selv ikke de som spiser et "vanlig sunt kosthold" får i seg nok av alle de viktige stoffene som vi trenger. Mye mat er bearbeidet, og viktige næringsstoffer har gått tapt underveis. Får man for lite av noen stoffer, kan det føre til helseplager.

Denne boka synes jeg var veldig fin. Her står det fint forklart om det du trenger å vite om de fleste vitaminene og mineralene. Passer for alle som er interessert i egen helse.

28. juni 2021 | Anne Lise Johannessen
Åpne artikkelen for å se hvilket terningkast jeg ga den.
Les hele anmeldelsen...

Kok & stek

Leseeksemplar fra Gursli Berg

Tenk deg at du er invitert bort på middag. På menyen står det biff. Du gleder deg til å få en mør og god biff med deilig tilbehør. Det du får er en biff som er stekt ihjel, og knapt kan tygges. Sikkert ingen hyggelig opplevelse hverken for gjest eller vertskap. Med denne boka unngår du å gå i denne fella.

Kok & stek viser hvordan du får et perfekt resultat når du varmebehandler grønnsaker, frukt, fisk og kjøtt. Det er mange måter å koke og steke på, og her får vi presentert de viktigste prosessene for et vellykket resultat: Koking, posjering, blansjering, confitering, sous vide, pannesteking, braisering, ovnsteking, grilling og fritering.

12. mars 2018 | Anne Lise Johannessen
Åpne artikkelen for å se hvilket terningkast jeg ga den.
Les hele anmeldelsen...

1 porsjon (Adam Bjerck)

Adam Bjerck
Leseeksemplar fra Cappelen Damm

Dette er et must av en kokebok i enhver enmannshusholdning med oppskrifter tilpasset én porsjon. Fokuset på raske – og ikke for dyre – retter i hverdagen gjør boken perfekt til små travle husholdninger. «Spis godt og sunt – selv om du gjør det alene», er Adams motto. De praktiske ukemenyene gjør det enkelt å planlegge og handle, slik at man ikke ender opp med mange ubrukte ingredienser i kjøleskapet, som til slutt må kastes. Oppskriftene kan også dobles for dem som bor i tomannshusholdninger og for dem som får en gjest på døra.

Adam Bjerck er en anerkjent kokk og har vært med på Kokkelandslaget. I 2013 var han med og starte Adams matkasse, leveranse av ferdigkomponerte middagsretter hjem på døren. Det som begynte som en idé blant fire unge gründere fra Bergen, har vokst til å bli et nasjonalt merkenavn innen et lite år.

12. september 2017 | Anne Lise Johannessen
Åpne artikkelen for å se hvilket terningkast jeg ga den.
Les hele anmeldelsen...