Skip to main content

Den store høsteboka

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Kirsten Winge og Arne Nohr
Leseeksemplar fra Vigmostad & Bjørke

I Norge kan vi høste fantastiske smaker rett fra naturen. Den store høsteboka gir deg alt du trenger å vite for å finne, høste og tilberede en lang rekke bær og vekster som vokser over hele landet.

Her formidles det beste fra norsk natur og sanketradisjon. Tradisjonelle metoder og oppskrifter får en ny vri med spennende fremgangsmåter forfatteren har utviklet gjennom en årrekke. Kirsten Winge øser av sin lange erfaring som sanker, jeger, biolog og villmarkskokk. Og hun gir deg fabelaktige oppskrifter som moltesirup, ostekake med geitramsgelélokk og tyttebærgløgg!

I Den store høstboka får du høstetips for nesten hele året: Sommer og tidlig høst byr naturlig nok på flest arter, men tranebærsesongen begynner så snart snøen smelter, og einerbær kan plukkes med ski på beina!

Forfatter: Kirsten Winge og Arne Nohr
Forlag: Vigmostad & Bjørke
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 180
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Her er det mange fine tips helt fra planleggingen av turen og til ferdig produkt.

Et fint tips det står om i boka er å ha en loggbok. Da kan man skrive ned når man høster, hva man har laget og resultat og antall. Gøy å ha til senere turer.

Det er en alfabetisk liste over bær og vekster hvor det står bl.a. litt om når de bør plukkes og hvor du kan finne de. Når du har plukket det du skal ha, kan du lese litt om rensing, lagring og foredling.

Fin bok for deg som liker å lage noe av bær, sopp eller andre vekster vi finner i naturen.


Om forfatteren:
Kirsten Winge er en av våre mest prisbelønte kokebokforfattere. For Bærboka (2013) og Perfekt viltkjøtt (2016) fikk hun henholdsvis sølv og bronse i den internasjonale finalen i Gourmand World Cookbook Awards. I 2015 fikk hun Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris.

Vigmostad & Bjørke