Skip to main content

Christers Italia

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Christer Rødseth
Leseeksemplar fra Cappelen Damm

Jeg har prøvd meg på ulike matretter den siste tiden, og da jeg fikk tilsendt denne boka fra Cappelen Damm, var det italiensk som skulle på bordet.

Jeg må innrømme at jeg ikke er kjempeglad i å lage mat, iallefall ikke om det blir litt knotete, men nå har jeg hatt en periode hvor jeg vil teste ut ting, og jeg har skaffet meg masse fint og smart utstyr fra Nille, Cacas og Temu. I tillegg er jeg nok hakket vanskeligere (les: kresen) i matveien enn deg ;)

I "Christers Italia" er det mange spennende oppskrifter. Det er nesten så man kjenner lukten av Italia bare ved å bla i boka. Det er mange fristende bilder, alt ser kjempegodt ut. Det er også mange spesielle ingredienser – for min sensitive gane.

Kapittelet om pizza fant jeg fort fram til. Hvem liker ikke pizza liksom? Italiens pizzabunn er skikkelig digg, og den er tynn... det skal den iallefall være. I boka er det en rekke oppskrifter på fyll, men man kan selvsagt bruke akkurat det fyllet man vil.

Oppskriftene er oversiktlige og greie, så det var bare å sette i gang. Deigen var enkel å lage, og snart hadde jeg en ferdig pizzadeig. Det ble satt til heving som den skulle. Det er lang hevetid, så det er lurt å lage deigen minst dagen før du skal bruke den.

At deigen rakk til mange pizzaer, skjønte jeg fort. Men hvor mange? I boka var det forslag om å dele deigen opp i porsjonsstykker à 230 gram. For en person eller? Vi er som regel tre til middag, så jeg doblet. Da fikk jeg fire fine pizzabunner...

Endelig ferdig hevet. Jeg kjevlet ut og formet bunnene. De så helt perfekte ut. Deretter stekte jeg dem. To av dem skulle jeg bruke samme dag, mens de to andre skulle ned i fryseren.

De hevet enda mer når jeg stekte dem. Fortsatt helt greit. Jeg hadde tenkt å lage tomatsausen som står i boka, men fant ikke tomatene som var anbefalt, så da ble det en ferdig pizzasaus... som så veldig spennende ut.

Som fyll til mine to pizzaer brukte jeg kjøttdeig, smårettskinke, smårettsbacon, ferdigkjøpte kjøttboller og selvfølgelig ost. Det så kjempegodt ut, alt vel så langt. Pizzaen fikk en ny tur inn i ovnen, og den så fortsatt fin ut – og luktet nydelig.

Det var da vi satt og spiste at datteren kom med kommentaren... – Mamma, hva spiser vi? Brødstykke med pizzafyll? Bunnen er jo tykkere enn fyllet....

Dessuten ble bunnen litt mørk. Det er mulig noe av melet var grovt hvetemel. Smaken var det i det minste ingenting å si på. Men lærdommen er utkjevling... Neste gang blir den tynnere, og jeg tar ikke dobbel porsjon :)

Neste prosjekt fra denne boka blir focaccia, kanskje med bruschetta på. DET er godt det!

 

Info:

Forfatter: Christer Rødseth
Forlag: Cappelen Damm
Utgivelsesår i Norge: 2024

 

Forlaget skriver:

  • Lær å lage det beste fra det italienske kjøkken med Christer Rødseth. Enkelt forklart med en smittende entusiasme.
  • Oppskriftene er i all hovedsak laget med råvarer du finner i den lokale dagligvaren – så du enkelt kan gjenskape noen av de herlige smakene på ditt eget kjøkken. 
  • Christer er kjøkkensjef på Vaaghals Oslo, tidligere kaptein på kokkelandslaget og ble for alvor kjent som deltaker i Farmen på TV2.  For tiden er han fast kokk på God Morgen Norge på TV2.Om forfatteren:

Christer Rødseth er kjøkkensjef på Vaaghals Oslo og medeier i restaurant Code. Han er tidligere kaptein på kokkelandslaget og ble for alvor kjent som deltaker i Farmen på TV2. Han har siden deltatt i og ledet en rekke programmet på TV. For tiden er han fast kokk to dager i uken på kjøkkenet i TV2s God Morgen Norge. Han har gitt ut boken "Christer redder hverdagen".

 


 Om meg:

Denne bokanmeldelsen er basert på min personlige mening. Jeg tjener ikke penger på den, og er ikke knyttet til noen forlag. Jeg har heller ingen bokblogg. Hverdagsnett inkludert magasinet Hverdagsnettmagasinet er en nettside/nettmagasin. Jeg bruker derfor tittelen bokanmelder, nettstedeier eller redaktør.

Jeg er utdannet innenfor økonomi og revisjon, og jobbet i Skatteetaten i nesten 24 år. Jeg er også frilansjournalist, og har gått journalistskolen til Vivian Songe. I tillegg har jeg lang erfaring i å drive nettsted – Hverdagsnett har eksistert siden starten av 2000-tallet. (De første årene med navnet Barnemix). Jeg har ingen litteraturutdannelse, men har flere år med erfaring i å formidle bøker.


 

Noen bøker står merket som leseeksemplar/forhåndseksemplar. Hva betyr det?

Det er bøker som jeg får kostnadsfritt fra forlag eller forfatter – noen på forhånd før de er utgitt. Det er reglene i Markedsføringslover som bestemmer at dette SKAL opplyses om.  Uansett er ALLTID en bokanmeldelse MIN personlige mening, min tekst og mitt oppsett.

Selv om jeg har fått boka blir jeg IKKE påvirket på noen måte. Det gjelder det samme som for bøker fått i gave, lånt på bibliotek eller kjøpt. Jeg står jeg helt fritt i forhold til om jeg VIL lese den, NÅR jeg evt. vil lese den, om jeg VIL anmelde den og HVA jeg vil skrive. Jeg skriver alltid min ærlige mening om boka, selv om det å gi riktig terningkast noen ganger kan være en utfordring.

Jeg har absolutt INGEN bindinger til noen forlag. Alle leseeksemplarer blir stemplet – slik at de ikke har noen økonomisk verdi, og ikke kan videreselges. Arbeidet med å formidle bøker gjøres av idealistiske formål, fordi jeg ønsker å INSPIRERE til at gode bøker skal nå ut til flere lesere.

Dette er viktige punkter for meg for å kunne anbefale en bok.

 
NYHETSBREV FOR NETTSIDEN OG MAGASINET:
Meld deg på her. (Maks ett pr måned)

Cappelen Damm