Skip to main content

Kaffeboka - fra bønne til kopp

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: James Hoffmann
Leseeksemplar fra Pegasus

Kaffeboka ble lansert 4. oktober med veldig bra oppmøte av kaffevenner! Kaffe har aldri vært bedre, eller mer interessant, enn i dag, for produsentene har tilgang til flere kaffesorter og teknikker enn noen gang før. Og kaffedrikkere har aldri hatt flere eller mer interessante muligheter – spesielt hvis de har forståelse for opprinnelsen og kvaliteten til kaffen de har i koppen.

Dyrking, høsting, brenning, brygging og vannkvalitet påvirker smaken på den ferdige drikken. Den prisbelønte baristaen og kaffebrenneren James Hoffman ser nærmere på disse og andre avgjørende faktorer – forskjellige underarter, innvirkning av jordsmonn og lokalt klima, og også hvordan kaffen blir brygget. Land for land – fra Australia til Afrika og Sør-Amerika – går han gjennom de viktigste kjennetegnene og gir også praktiske råd om hvordan man brygger utmerket kaffe hjemme.

For alle som ønsker en bedre forståelse av kaffe og dens fantastiske muligheter, er dette en viktig bok, innholdsrik og med flotte illustrasjoner, kart og foto.


Boken er delt opp i 3 deler:

- Introduksjon til kaffe: Innhøsting, foredling, handel og en nyttig beskrivelse av de mest kjente variantene av Arabica.

- Fra bønne til kopp: Kaffebrenning, kaffesmaking, oppskrifter og fremgangsmåte for forskjellige bryggemetoder.

- Kaffens opprinnelse: Kaffedistriktene og beskrivelse av 29 kaffeproduserende land

Forfatter: James Hoffmann
Forlag: Pegasus Forlag
Utgivelsesår: 2017
Orginaltittel: The World Atlas of Coffee
Oversatt av: Rune R. Moen
Antall sider: 256
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Ikke visste jeg at det var så mye å si om kaffe at det ble en tykk bok på 256 sider. For meg er kaffe noe som lukter helt ok, men som ikke smaker godt - og som gir meg hodepine. Men når det er sagt så er det en fin bok. Her kan du lese om alt fra innhøsting til de ulike kaffetypene er klare for å drikkes. Boka er full av flotte bilder og det er spennende å lese om de ulike landene for forskjellige typer kaffe.

Flott gave til en kaffeelsker!


Om forfatteren:
James Hoffmann er en britisk barista og kaffekonsulent. Hoffmann ble kronet til verdensmester under World Barista Championship i 2007, etter at han tidligere samme år hadde vunnet det britiske baristamesterskapet.

Hoffmann er også eier og grunnlegger av Square Mile Coffee Roasters i London.Små forlag