Skip to main content

Nattreise

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Tore Aurstad
Leseeksemplar fra Vigmostad & Bjørke

Programleder, eks-rockestjerne og YouTuber Thomas Dahl har blitt separert og mistet jobben. Nå vil han få livet på rett kjør igjen. Han bestemmer seg for å lage et TV-program, et reality-program fra den øde øya Flagdøy. Der leier de et hjemsøkt hus som er perfekt for programmet. Med seg i teamet har han Heidi og Kenneth.

Thomas er selv skeptiker til det overnaturlige, men vet hvordan man skal få det til å fremstå troverdig på TV. Plutselig begynner han å oppleve ting som får han til å tvile på om det likevel finnes "noe" der.

Denne boka var jeg kjempespent på. Jeg var i fjor med på noen "spøkelsesjakter" sammen med Triksepappa på TikTok, og dette var litt av det samme. Selve opplevelsen var veldig forskjellig, heldigvis.

Akkurat som Thomas i boka, så er jeg en stor skeptiker, og jeg opplevde ingen ting som klarte å overbevise meg om at slike fenomener finnes i virkeligheten. Thomas derimot, opplevde litt av hvert. Nå er jo dette en bok, og en oppdiktet historie selvfølgelig, så jeg skal ikke gjøre noen sammenligninger :)

Persongalleriet er bra. Her er det litt blanede personligheter som passer inn i handlingen. Troverdigheten er selvsagt ikke til stede, men det er vel heller ikke meningen i en slik bok. Her er det den skumle stemningen som er det viktige.

Dette er en lettlest bok som passer fint nå til påske. Historien er kanskje litt tynn, men den byr på uhyggelig spenning, akkurat slik man vil ha det i påska.

Terningkast: 3

Forfatter: Tore Aurstad
Forlag: Vigmostad & Bjørke
Utgivelsesår: 2023
Antall sider: 218
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar fra forlaget.

 

Forlaget skriver:

Thomas Dahl, eks-rockestjerne og programleder, har mange skandaler bak seg. Nå lager han tv på en avsidesliggende øy i Nord-Norge. Sammen med deltakerne bor ham i et angivelig hjemsøkt hus som har tilhørt en okkult sekt. Skeptikeren Thomas opplever underlige hendelser, som får han til å lure på om historiene om huset er sanne, og snart innser han at det er fare på ferde. Thomas tvinges til å konfrontere både sin egen og husets fortid. Men er det allerede for sent?


Om forfatteren:

Tore Aurstad (f. 1972) er forfatter og oversetter. Sammen med samboer Carina Westberg har han skrevet flere kritikerroste krimromaner, blant annet Nattevandreren og Djeveldansen, som begge ble nominert til Rivertonprisen.

Han har også skrevet en rekke grøsserfortellinger for barn og unge, blant annet Fangarmer, som ble nominert til Uprisen. Aurstad er bosatt i Oslo.


 


Min "poengskala"

6 – Perfekt historie som har alt jeg ser etter i en bok. Må være godt skrevet, og ikke være for forutsigbar. Dette er en historie som "henger igjen" hos meg, og en bok du kan glede deg ekstra til. Bøker som jeg gir 6 MÅ du lese ;) Disse flytter helt klart inn i bokhylla mi.
5 – Historie med "litt ekstra". Den "sitter igjen" lenge, og har god leseflyt eller et bra spenningsnivå, så det ikke blir kjedelig (Jeg er tross alt en krimelsker). Handlingen må ikke være for opplagt. Står det mellom mange bøker, så er dette en jeg absolutt anbefaler å plukke først. Enkelte av disse flytter inn i bokhylla mi.
4 – En bra bok som er verdt å lese, og som jeg gjerne anbefaler. Jeg får høre at jeg er streng når jeg gir 4, men for meg er dette en god bok, selv om den av ulike grunner ikke når høyere.

3 – En bok hvor historien ikke helt fenger, eller har andre ting som trekker ned. Kan likevel være ok å lese.
2 – Velg en annen bok. Sannsynligvis dårlig språk og/eller altfor forutsigbar.
1 – Burde denne i det hele tatt vært utgitt?

Alle karakterene kan også få en ekstra pluss eller minus, og alt er selvsagt basert på min personlige mening.


 

Hva betyr det at boka er mottatt som leseeksemplar/forhåndseksemplar?

Det er regler i Markedsføringsloven, som bestemmer at bøkene SKAL merkes, siden omtalen kan ha en viss reklameeffekt. Uansett er denne bokanmeldelsen MIN personlige mening og oppsett.

Selv om jeg har får boka kostnadsfritt fra forlaget eller forfatteren, står jeg helt fritt til å skrive min ærlige mening. Jeg blir ikke påvirket på noen måte, og jeg er ikke tilknyttet noe forlag. Jeg velger selv om jeg i det hele tatt VIL lese boka jeg får, hvilket tidspunkt jeg vil lese den, og hvor jeg vil dele det jeg skriver. Jeg får ikke betalt for dette. Bøkene jeg får blir stemplet, og kan ikke videreselges. Jeg har altså INGEN økonomisk fordel, eller kompensasjon. Arbeidet med å formidle bøker gjøres av idealistiske formål, fordi jeg ønsker å inspirere til at gode bøker skal nå ut til flere lesere.

Bøker som jeg kjøper, eller får i personlige gaver, behandles på samme måte som leseeksemplarer. Dette er viktige punkter for meg for å kunne informere om en bok.

Jeg har ingen litteratur-utdannelse, men har journalistkurs og flere års erfaring i å formidle bøker. Siden jeg ikke har noen blogg, er jeg ingen bokblogger. Hverdagsnett er et nettmagasin, og jeg gir også ut det digitale litteraturmagasinet Hverdagsnettmagasinet, derfor bruker jeg tittelen bokanmelder.

 Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye bøker,
bokomtaler, forfatternytt, intervjuer, "hverdagsartikler" og mye annet
Hverdagsnett (Gruppe for nettsiden) Hverdagsnettmagasinet (FBside for magasinet)
Hverdagsnettmagasinet  (Gruppe for magasinet) Instagram
  Tiktok Bokormen (Generelt om litteratur)
Debatt om litteratur og bokbransje (Generelt om litteratur)

 

 Rene bokgrupper:

Krimbøker Lesetips for bokelskere
Bokskatter bortenfor bestselgerlistene Lesedilla
 Leseglede Lesegruppa
God Bok! Anbefalte barne- og ungdomsbøker

 Hverdagsnettmagasinet

Utgivelsesplan i 2023: 1. februar, 1. april, 1. juni, 1. august, 1. oktober og 1. desember

 


NYHETSBREV

Meld deg på her. (Maks ett pr måned)

 

 

Vigmostad & Bjørke