Skip to main content

Den usynlige datteren

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Liz Webb
Leseeksemplar fra Vigmostad & Bjørke

Den usynlige datteren utspiller seg i England. Den handler om Hannah som har flyttet hjem til faren. Han lider av demens, og Hannah sliter med sine egne problemer. En natt faller faren ned trappen, og blir sendt til sykehuset. Farens sykdom går litt opp og ned, og periodevis forveksler han Hannah med sin døde kone. Hun ble drept da Hannah var liten. Nå kommer faren med uttalelser som gjør Hannah nysgjerrig. Hva var det egentlig som skjedde med moren, og hvem drepte henne?

Hannah tar kontakt med broren, Reece som hun ikke har snakket med på mange år. Forholdet dem imellom er litt merkelig, og ved det første møtet har hun kledd seg ut som moren. Broren er nå TV-stjerne, og ser ting på en litt annen måte enn Hannah. Han er heller ikke like ivrig som henne etter å finne svarene.

Denne spenningsboka er den første jeg leser av denne forfatteren. Handlingen fenger fra start. Hannah er en spennende person i seg selv, som går langt for å få sine svar, og leserne blir stadig overrasket.

Forfatteren skriver godt og bokas persongalleri er akkurat passe. Karakterene er godt beskrevet.

Og så her fikk jeg etter en stund en mistanke om gjerningspersonen. Det har den siste tiden blitt mer regelen, enn unntaket :)

Terningkast: 5

Forfatter: Lizz Webb
Forlag: Vigmostad & Bjørke
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 410
Format: Innbundet
Originaltittel: The Daughter
Oversatt av: Anlaug Lia
Kilde: Leseeksemplar fra forlaget.

 

Forlaget skriver:

Hva om den eneste måten å finne ut hva som skjedde med moren din, var å faktisk bli henne?
 
Jeg lener meg mot ham og hvisker spørsmålet jeg ikke har tillatt meg seg selv å si høyt disse 23 årene: «Pappa, drepte du mamma?» 
 
Hannah Davidson har en far som er rammet av demens, en bror som er TV-stjerne og som hun ikke har kontakt med lenger, og en mor som ble myrdet da Hannah var barn. Drapssaken og mediedekningen av den snudde opp ned på familielivet deres. 
 
Som voksen er Hannah til forveksling lik moren. Og hun er nå på samme alder som moren da hun ble drept. Hannah har bestemt seg for å finne ut hva som egentlig skjedde med henne. Men grensene mellom mor og datter blir snart uklare, og Hannah oppdager at hun står i fare for å tape det farlige spillet hun har satt i gang. 


Om forfatteren:

Liz Webb er tidligere ballerina og har også jobbet som sekretær, butikksjef, cocktailservitør, standupkomiker, dubber, manusredaktør og radiodramaprodusent for BBC – før hun ble romanforfatter. Hun bor i Nord-London sammen med ektemannen, sønnen og seriemorderkatten Freddie. Hun skriver på sin andre bok.

 

Hva betyr det at boka er mottatt som leseeksemplar?

Det er regler i Markedsføringsloven, som bestemmer at bøkene SKAL merkes, siden omtalen kan ha en viss reklameeffekt.

Uansett er denne bokomtalen MIN personlige mening, og mitt personlige utformede oppsett. Selv om jeg har fått boka kostnadsfritt fra forlaget eller forfatteren, står jeg helt fritt til å skrive min ærlige mening. Jeg blir ikke påvirket på noen måte, og jeg er ikke tilknyttet noe forlag. Jeg velger selv om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken jeg får og hvilket tidspunkt jeg vil lese den. Dessuten velger jeg selv både OM og HVOR jeg vil dele omtalen min. Bøker som jeg kjøper, eller får i personlige gaver, behandles på samme måte som leseeksemplarer. Dette er viktige punkter for meg for å kunne omtale en bok.

Jeg får ikke betalt for å skrive omtalen. Boka jeg har fått er stemplet med leseeksemplar, og kan ikke videreselges i ettertid. Jeg har altså INGEN økonomisk fordel, eller kompensasjon. Arbeidet med å omtale en bok gjøres av idealistiske formål, fordi jeg ønsker å inspirere til at gode bøker skal nå ut til flere lesere.

 Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye bøker,
bokomtaler, forfatternytt, intervjuer og mye annet
Hverdagsnett (Gruppe for nettsiden) Hverdagsnettmagasinet (FBside for magasinet)
Hverdagsnettmagasinet  (Gruppe for magasinet) Instagram
  Tiktok Bokormen (Generelt om litteratur)
Debatt om litteratur og bokbransje

 

 Rene bokgrupper:

Krimbøker Lesetips for bokelskere
Bokskatter bortenfor bestselgerlistene Lesedilla
 Leseglede Lesegruppa
God Bok!

 Hverdagsnettmagasinet:

Utgivelsesplan i 2023: 1. februar, 1. april, 1. juni, 1. august, 1. oktober og 1. desember

 

Vigmostad & Bjørke