Skip to main content

Knokkelstøv

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Anders Moe
Leseeksemplar fra Vigmostad Bjørke

Lise dør i en bilulykke, og Tommy sitter igjen med datteren Tina. Svigerfamilien vil gjerne at Tina skal bo hos dem. Tommy er kriminell og har aldri fått særlig støtte av dem. Han forsøker nå så godt han kan å få kontroll på livet sitt og ta seg av Tina.

Jeg må innrømme at jeg ble litt skuffa over denne boka. Forventningene mine var egentlig ganske høye ut fra det jeg leste i følgeskrivet, og ut fra det enkelte andre bokanmeldere har uttrykt. Jeg synes historien gikk litt tregt, men tar seg opp midtveis når de reiser til Frankrike, og så faller den litt igjen. Mulig det bare er meg, men dette var nok ikke helt en bok for meg dessverre.

Jeg ser at forlaget selv kaller boka for en psykologisk røverroman i følgeskrivet til boka. Det får meg til å stusse. En røverroman er vel det samme som en oppdiktet og usannsynlig roman. Det er iallefall sånn jeg tolker det ordet. Denne historien kunne fint ha skjedd i virkeligheten iallefall. Jeg skjønner ikke at det er en pyskologisk roman heller. Men at det er en tøff og realistisk historie, som de også skriver - det er jeg helt enig i! Jeg er heller ikke helt sikker på om jeg synes at den passer helt inn i krimkategorien, men en spenningsbok er det helt klart.

Helt ok bok, men ikke for deg som ønsker en spennende krimbok som du ikke kan legge fra deg. Jeg heier likevel på forfatteren, og håper at neste bok får litt mer futt ;)

 
Forfatter: Anders Moe
Forlag: Vigmostad Bjørke
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 208
Format: Innbundet

Kilde: Leseeksemplar fra forlaget. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:

En torpedo vil frigjøre seg fra volden. Men kan han bli fri fra seg selv? Tommy Rem har levd et hardt liv. Rollen som pengeinnkrever ledet til enda verre oppdrag. Da kona dør i en ulykke, vil han bryte med volden og reparere forholdet til tenåringsdatteren. Men veien ut av mørket er lang, og med datteren som innsats må Tommy ut på et siste oppdrag– en reise som krever at han også tar et oppgjør med sine egne demoner.

 

 

Hva betyr leseeksemplar?
Med det menes at man får en bok kostnadsfritt av forlaget. Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør disse merkes siden det har en viss reklameeffekt. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa

- God Bok!

 

Vigmostad & Bjørke