Skip to main content

Fem dager i mai

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Ole Asbjørn Ness
Leseeksemplar fra Vigmostad Bjørke

Spenningsthriller om den unge kvinnelige bloggeren, Emma Andrea som forsvinner da hun er ute på jobbetur. Moren blir bekymret og melder henne savnet hos politiet. Politiet tar henne først ikke på alvor da bloggeren har lagt igjen en feriemelding i bloggen sin. Men en politimann tror på moren, og setter i gang en etterforskning som etterhvert avdekker flere ting.

Temaet i boka er kidnapping, terror og menn med et forvrengt kvinnesyn.


Forfatter: Ole Asbjørn Ness
Forlag: Vigmostad Bjørke
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 336
Format: Innbundet

Kilde: Leseeksemplar fra forlaget. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:

En ung, kvinnelig blogger forsvinner. Kun politispaner Johnny Abrahamsen tar den bekymrede moren alvorlig. Mens Norge feirer den første nasjonaldagen etter pandemien, befinner han seg i et kappløp med en skrudd gjerningsmann på jakt etter flere kvinner. Gjennom fem dager i mai som ingen nordmenn vil glemme, erfarer Abrahamsen at all ekstremisme forenes i kvinnehat, og at han er sin egen verste fiende.
 
Fem dager i mai er første roman i en serie med Johnny Abrahamsen i hovedrollen.
Om forfatteren:

Ole Asbjørn Ness (f. 1974) vokste opp på Romsås i Oslo og Oppegård i Follo. Nå bosatt i Asker. I 2018 ble hans roman «Aftenlandet» hyllet som «vakker, velskrevet, viktig». I 2004 vant han Tarjei Vesaas’ debutantpris for romanen «Det er natt». I 2011 ble hørespillet «FlavaLaden» nominert til Ibsen-prisen. Ness har arbeidet som journalist, råvaremegler, stuer, kommunikasjonsrådgiver og gründer. Han er utdannet siviløkonom, og har også studert filosofi.Min mening:

Dette var en ny og ukjent forfatter for meg. Forventningene var store da boka landet i postkassa mi. Selve starten synes jeg kanskje at gikk litt tregt, men den tar seg fort opp. Boka er lettlest, og jeg leste den ut på et par dager. Historien er god, men jeg kjenner godt på irritasjon over gjerningsmannens ekstreme meninger.

Boka er langt unna å komme på min favorittliste, men var en helt grei leseopplevelse som jeg godt kan anbefale videre.

Er handlinga realistisk? Ja, tenker jeg. Bortføring av bloggere er en sannsynlig handling, og man skal være litt forsiktig med personlig informasjon som man deler i sosiale medier.

 

Andre omtaler om denne boka:

 

Hva betyr leseeksemplar?
Med det menes at man får en bok kostnadsfritt av forlaget. Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør disse merkes siden det har en viss reklameeffekt. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa

- God Bok!

 

Vigmostad & Bjørke