Skip to main content

En kjæreste til jul

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Joanna Bolouri
Leseeksemplar fra Vigmostad & Bjørke

Boka: En kjæreste til julTerningkast: 4Emily er fra Scottland, men bor i et kollektiv i London. Hun trives godt i kollektivet med vennene Alice og Toby. Naboen Evan Grant, er hun derimot ikke fornøyd med. Robert er hennes fantastiske og kjekke kjæreste, som også har mye penger.

Familien til Emily maser stadig om det er en mann i livet hennes, og nå, rett før jul, forteller hun at hun har vært sammen med Robert i 8 måneder, og hun vil ta han med hjem til jul. Så skjer det at Robert ikke kan bli med likevel. Da han forteller hvorfor, gjør Emily det slutt med han. Hva skal hun nå si til familien?

Det er da hun lager en avtale med naboen Evan. Han går med å utgi seg for å være Robert, og bli med Emily hjem på familiejul. Så spørs det da, om de klarer å overbevise familien hennes.

Fin, søt og morsom historie!

Denne uka banket Covid på døra, så dagene har blitt annerledes enn jeg hadde sett for meg, men etterhvert fikk jeg til å lese litt. Denne boka var da perfekt. Lettlest, god og enkel underholdning. I tillegg var det en fin dose med jul i historien.

Terningkast 4/5

 

Forfatter: Joanna Bolouri
Forlag: Vigmostad & Bjørke
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 395
Format: Innbundet
Originaltittel: The Most Wonderful Time of the Year
Oversatt av: Helene Limås
Kilde: Leseeksemplar fra forlaget.

 

Forlaget skriver:

Jul med familien – hva kan vel gå galt? 38 år gamle Emily har en jobb hun elsker, gode venner, en fantastisk kjæreste og ikke minst, en flott leilighet som befinner seg langt borte fra den sprø, ukonvensjonelle og invaderende familien hennes. 

Men da det blir slutt med kjæresten Robert en uke før jul, blir Emily desperat. Hva skal hun si til familien? Dette var året hun definitivt skulle få slippe utidige spørsmål fra foreldrene. For ikke å nevne de medlidende blikkene fra de yngre, godt gifte søsknene sine.
 
Emily er fast bestemt på å ta med Robert hjem til jul, koste hva det koste vil, også selv om han ikke er den ekte Robert. Så hun søker hjelp hos party-naboen Evan, som stiller opp på kort varsel. 
Kan Emily håndtere Evan og familien, eller blir julen en katastrofe? Om forfatteren:

Joanna Bolouri jobbet med salg før hun ble profesjonell forfatter da hun var 30 år gammel. Hun vant en manuskonkurranse hos BBC, noe som førte til at hun fikk samarbeide med stand-up-komikere, komedieforfattere og skuespillere fra hele Storbritannia. Dessuten fikk hun publisert artikler og anmeldelser i The SkinnySunHuffington Post og HecklerSpray. Den største julegaven er Joanna Bolouris femte bok og den første i norsk oversettelse. Forfatteren bor i Glasgow sammen med datteren sin.

 

Hva betyr det at boka er mottatt som leseeksemplar?

Det er regler i Markedsføringsloven, som bestemmer at bøkene SKAL merkes, siden omtalen kan ha en viss reklameeffekt.

Uansett er denne bokomtalen MIN personlige mening, og mitt personlige utformede oppsett. Selv om jeg har fått boka kostnadsfritt fra forlaget eller forfatteren, står jeg helt fritt til å skrive min ærlige mening. Jeg blir ikke påvirket på noen måte, og jeg er ikke tilknyttet noe forlag. Jeg velger selv om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken jeg får og hvilket tidspukt jeg vil lese den. Dessuten velger jeg selv om (og hvor) jeg vil dele omtalen min. Bøker som jeg kjøper, eller får i personlige gaver, behandles på samme måte som leseeskemplarer. Dette er viktige punkter for meg for å kunne omtale en bok.

Jeg får ikke betalt for å skrive omtalen. Boka jeg har fått er stemplet med leseeksemplar, og kan ikke videreselges i ettertid. Jeg har altså INGEN økonomisk fordel, eller kompensasjon. Arbeidet med å omtale en bok gjøres av idealistiske formål, fordi jeg ønsker å inspirere til at gode bøker, skal nå ut til flere lesere.

 Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye bøker,
bokomtaler, forfatternytt, intervjuer og mye annet
Hverdagsnett (Gruppe for nettsiden) Hverdagsnettmagasinet (FBside for magasinet)
Hverdagsnettmagasinet  (Gruppe for magasinet) Instagram
  Tiktok Bokormen (Generelt om litteratur)
Debatt om litteratur og bokbransje

 

 Rene bokgrupper:

Krimbøker Lesetips for bokelskere
Bokskatter bortenfor bestselgerlistene Lesedilla
 Leseglede Lesegruppa
God Bok!

 Hverdagsnettmagasinet:

Utgivelsesplan i 2022: 1. februar, 1. april, 1. juni, 1. august, 1. oktober og 1. desember

 

Vigmostad & Bjørke