Skip to main content

Tapas på norsk

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Helena Neraal
Leseeksemplar fra Vigmostad & Bjørke

Tapasklassiker i ny versjon!  Miks gode norske råvarer med spansk mattradisjon, og du får de lekreste tapas du kan tenke deg!
 
I Tapas på norsk deler vertshuseier Helena Neraal sine aller beste oppskrifter med deg. Rettene er laget av urnorske råvarer som elg, hjort og laks, ledsaget av sauser, marmelader og chutneys – mange av dem basert på smaker fra skogen. Her er dessuten tapas med reker, krabbe, kamskjell og fersk fisk, og forslag til menyer.
 
I denne reviderte utgaven av kokebok-klassikeren er det også flere nye oppskrifter.

Forfatter: Helena Neraal
Forlag: Vigmostad & Bjørke
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 144
Format: Innbudet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Tapas (fingermat) består av mange småretter og kommer opprinnelig fra Spania. Det har blitt veldig populært i Norge. Det er derfor veldig bra at det nå har kommet en ny tapas-bok hvor det brukes norske råvarer som bl.a. elg, hjort og laks.

Du kan servere tapas i alle sammenhenger, og du velger selv hvor mange retter du lager. Du kan kombinere det med f.eks. salat, brød og ost. Til en person regnes ofte 6-7 småretter, og gjestene bør få mulighet til å smake på alle rettene.

Denne boka er oppdelt i kapitler etter hva slags råvare du vil bruke; f.eks. sjømat, fisk og kjøtt. Det er også et eget kapittel reservert for tilbehør og et for dipp. Bakerst i boka finner du forslag til flere sammensatte menyer.

Her er det bare å finne fram kjøkkenutstyret og sette i gang. Blir sulten bare av å se i boka!


Om forfatteren:
Helena Neraal er født i Göteborg i 1966 og driver det tradisjonsrike vertshuset Vita Älgen i Åmotfors i Värmland. Helena har en mangslungen bakgrunn. Hun er svensk mester i håndball og utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen  BI, med erfaring fra finans- og IT-bransjen i Oslo. Helena har en brennende interesse for mat og lokale råvarer.

 

Vigmostad & Bjørke