Skip to main content

Til døden

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Agnes Lovise Matre
Leseeksemplar fra Vigmostad & Bjørke

Ella og Mathias gifter seg etter kun 3 måneders bekjentskap. Begge er veldig hemmelighetsfulle om sin fortid, men etterhvert begynner begge å avdekke små biter av den andres fortid. Det de finner ut skremmer dem begge, men er det virkelig det som er sannheten?

Budskapet i boka er hvor viktig det er med tillit og åpenskap i et ekteskap, ellers kan det bli mange misforståelser og "grums" som kunne vært unngått.

Jeg likte godt denne boka. Her er det både spenning og humor, og den er veldig annerledes enn de andre bøkene til forfatteren.

Forfatteren gir vanligvis ut bøker hos Gyldendal, og som hun selv sier i intervjuet som kommer i Hverdagsnettmagasinet i Oktober: ’"Til døden er et åpent sidesprang med Vigmostad & Bjørke".  Dette sidespranget må være helt i orden, tenker jeg. Det var det verdt :)

Historien er nok ikke veldig sannsynlig, men boka er veldig god og lettlest, og jeg kan absolutt anbefale den videre.

 

Forfatter: Agnes Lovise Matre
Forlag: Vigmostad Bjørke
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 192
Format: Innbundet

Kilde: Leseeksemplar fra forlaget. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:

Ella forelsker seg i Mathias. Mathias forelsker seg i Ella. Etter tre måneder gifter de seg og flytter inn i Mathias’ luksuriøse leilighet i Barcode, Oslos nye, skinnende fasade. Snart oppdager Ella mørke hemmeligheter i ektemannens fortid. Hemmeligheter som er så skremmende at hun ikke ser hvordan hun kan fortsette ekteskapet med ham. For Mathias er ekteskapsløftet også avgitt til Gud, et løfte som ikke kan brytes ved annet enn at døden skiller dem ad. 
 
Det begynner å haste om alt Ella har jobbet mot ikke skal være forgjeves.Om forfatteren:

Agnes L. Matre (f. 1966) er lærer og forfatter bosatt i Haugesund. Hun har utgitt fire krimromaner, hvorav foreløpig to er oversatt til tysk. I 2020 vant hun prisen Sølvkniven for krimromanen Iskald. Matre er gift med krimforfatter Geir Tangen. Les et stort intervju med forfatteren i oktobernummeret av Hverdagsnett.

 

Hva betyr leseeksemplar?
Med det menes at man får en bok kostnadsfritt av forlaget. Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør disse merkes siden det har en viss reklameeffekt. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa

- God Bok!

Les det nyeste nummeret av Hverdagsnettmagasinet her:

 

Vigmostad & Bjørke