Skip to main content

De greske øyer

  • Anne Lise Johannessen

Oversikt over de greske øyer og inndelingen av disse.


De joniske øyer

De Joniske øyene ligger utenfor vestkysten av Hellas og utgjør en eget administrativt region. Øygruppen består av Korfu, Lefkas, Ithaka, Kefallonia og Zakynthos. I tillegg kommer den lille øya Paxos, samt flere mindre øyer. Klimaet i denne delen av Hellas er mildt, men vinteren innebærer mye nedbør. » Les mer..

 

De nordlie egeiske øyer
De nordlige egeiske øyer består av flere vakre øyer med flotte sandstrender, koselig landsbyer og mye kultur og historie. Disse består av Chios, Lesvos, Samos og Thassos. » Les mer..

 

De saroniske øyer
De saroniske øyer ligger meget gunstig til inne i den saroniske bukt, ikke langt fra det greske fastlandet. Denne øygruppen opplever besøk fra mange greske tuirster, mye på grunn av den korte avstanden mellom flere av øyene og hovedstaden Athen. Består av Salamis, Agistri, Egina, Poros, Hydra, Dokos, Spetses. » Les mer..

 

Dodekanesene
Dodekanesos blir også kalt Tolvøyene, av gresk dodeka for tallet tolv og nesos som betyr øy. Dette er en gresk øygruppe lengst sørøst i Egeerhavet, ved Lilleasias kyst. Men selv om øygruppen blir kalt Tolvøyene, består Dodekanesos av 14 hovedøyer og ca. 40 småøyer. Her finner du Patmos, Leros, Kalymnos, Kos, Astapalayia, Kassos, Tilos, Karphatos, Rhodos, Khalki, Nisyros, Symi. » Les mer..

 

Sporadene
Sporadene er en gresk øygruppe i Egeerhavet og består blant annet av Skiathos, Skopelos, Alonissos og Skyros, samt mindre øyer og holmer. De tre førstnevnte er attraktive turistøyer som også er populær blant de mange øyloffere. Sporadene er meget grønne og frodige øyer med en rekke flotte sandstrender. Er du ute etter stille og fredelige forhold kan Alonissos være et godt alternativ. Også Skopelos er et rolig alternativ, mens Skiathos har bra uteliv om kvelden og natten. » Les mer..

 

greske øyerKykladene
Kykladene er en øygruppe i Egeerhavet som består av minst 36 små og store øyer med til sammen 80.000 innbyggere. Blant Kykladenes mange øyperler finner man også noen av de vakreste og mest populære reisemål til de greske øyer. Som den største øygruppen i Hellas er det stor spennvidde mellom de ulike øyene. Med sine enestående fergeforbindelser er det meget populært å bedrive øyhopping om sommeren. I løpet av et par uker, kan man ha vært innom alt fra små naturperler via idylliske familieøyer til rene partyøyer. » Les mer..