Skip to main content

Dunce - Apokalypse Snart

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Jens K Styve
Leseeksemplar fra Egmont

Dunce er en slags selvbiografisk serie, der hovedpersonen Jens K klamrer seg fast i tilværelsen med alle de vanlige pliktene og utfordringene som følger med voksenlivet. Vinner av Dagbladets seriekonkurranse 2016.

Forfatter: Jens K Styve
Forlag: Egmont
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 176
Format: Innbundet

Kilde: Leseeksemplar fra forlaget. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:
Serien Dunce vekslar mellom triviell kvardag og eksistensielle kriser. Alt teikna morosamt og sårt, slik at ein berre må lesa meir. I denne boka blir hunden Brego forelska, JensK mister ein viktig kunde og bestemmer seg for å emigrere ut i villmarka. Heldigvis kjem han tilbake akkurat tidsnok til å sjå heile verda lukke ned på grunn av ein global pandemi.


Om forfatteren:
Jens K. Styve som opphavleg er frå Hjelmås i Nordhordland, men no bur i Tromsø, har gjort stor suksess med stripeserien Dunce. Serien går kvar dag i Klassekampen, pluss mange andre aviser, og rettighetene er solgt til teikneserienasjonen Frankrike! Den har vunne, Dagbladet sin teikneseriekonkurranse i 2016 og Pondus-prisen i 2018.Min mening:

Da Egmont kontaktet meg og spurte om jeg ville ha leseeksemplarer av tegneseriebøker, var jeg ikke vanskelig å be. Når jeg var liten leste jeg alltid tegneserier, og spesielt Donald var en stor favoritt.

Dunce er en slags selvbiografisk serie, der hovedpersonen Jens K klamrer seg fast i tilværelsen med alle de vanlige pliktene og utfordringene som følger med voksenlivet. Vinner av Dagbladets seriekonkurranse 2016.

Tegneserien er på nynorsk, men det la jeg ikke engang merke til før halvveis ute i boka, så ikke la det være noen hindring!

Jeg er ikke lenger så oppdatert på tegeserier, og denne her hadde jeg aldri hørt om. Oppsettet og illustrasjonene ga et veldig godt inntrykk, så jeg satte spent i gang med å lese. Først ble jeg ikke kjempefan, men etterhvert likte jeg det jeg så bedre og bedre. Det er mange morsomme og kreative poeng her, og ikke minst artige tegninger. Jens og sønnen Gustav som er hovedpersonene i serien er morsomme, men det ble hunden Brego som ble min favoritt i denne serien. Boka anbefales!

 

 

Andre omtaler om denne boka:

  • Serienett: En vittig bok om opp og nedturer, store kriser og de små gledene i livet.  Absolutt en serie jeg gleder meg til å se mer av.

 

Hva betyr leseeksemplar?
Med det menes at man får en bok kostnadsfritt av forlaget. Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør disse merkes siden det har en viss reklameeffekt. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Lesegruppa

- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene

Egmont