Skip to main content

Anestesi

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Henrik Fram
Leseeksemplar fra forfatteren

Thomas Bernts jobber som anestesilege på Ullevål. Vi blir tatt med på flere spennende opplevelser. Det første vi er med på er en helikoptertur i storm hvor en mann på en fisketråler har fått problemer. Thomas vet ikke da, at han skal få utfordringer som er mye større enn dette.

En dag er Thomas på en kongress i Boston. Der blir han vitne til at en eldre mann får et hjerteinfarkt og Thomas klarer å redde livet hans. Det viser seg at mannen er involvert i et kriminelt miljø og både han og familien hans er veldig takknemlig for det Thomas gjorde. Thomas får middag, oppgradert hotell og kontaktinfo med beskjed om å ta kontakt om det er noe de kan gjøre for han.

Samtidig i hjemlandet forsvinner forsvinner flere småjenter. En dag forsvinner også datteren til Thomas, Anne. Politiet med etterforsker Knut Eskeland i spissen er på saken.

Bak på boken står det:
Anestesi er en roman om menneskeskjebner, og om mørket som omgir oss når vi rammes av det verste som kan skje. Anestesilegen Thomas Bernts møter nettopp det mørkeste av det mørke og en skjebne som han ikke kan kontrollere.

I løpet av våren kommer boka som lydbok hos Cappelen Damm.


Forfatter: Henrik Fram
Forlag: Fokus Invest Forlag
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 399
Format: Pocket
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:

Sett av et par dager til denne boka, den gir inntrykk. Passer fint nå i påska.

Dette er en spennende bok som har et enkelt og greit språk, noe som gjør den veldig lettlest.

Litt rar og brå avslutning på boka. Jeg føler at jeg sitter igjen med mange ubesvarte spørsmål og forventet på en måte å bla om å finne ut hvordan det gikk videre, men det var siste side. Det kan også være en bra ting, og noe sier meg at det kommer en oppfølger. I såfall gleder jeg meg til å lese mer om Thomas.


Om forfatteren:
Navnet Henrik Fram er et pseudonym. Forfatteren heter egentlig Øyvind Fygd. Det å være forfatter er for han en hobby, til daglig jobber han som lege - akkurat som hovedpersonen i boka. 

I følge nettsiden Boldbooks bruker forfatteren pseudonym fordi han ikke ønsker oppmerksomhet om seg selv som person.

 

Egne forlag