Skip to main content

En sang for druknede sjeler

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Bernhard Minier
Leseeksemplar fra Aschehoug

En oppringning fra fortida, en underlig e-post, som kanskje varsler tilbakekomsten til tidenes seriemorder.

Kriminalførstebetjent Martin Servaz blir kastet inn i sin vanskeligste og mest personlige sak. En professor i antikk historie blir myrdet, en hundeoppdretter blir spist opp av sine hunder. Hvorfor herjer døden denne lille universitetsbyen i Sørvest-Frankrike, der studentene en dag vil være regionens nye elite?

Konfrontert med en verden som er skremmende i sin perversitet, tvinges Servaz til å vende tilbake til gamle hendelser og sår som rives opp på ny - både hos han selv og hans nærmeste.


Forfatter: Bernhard Minier
Forlag: Aschehoug
Utgivelsesår: 2018
Originaltittel: Le cercle
Format: Ebok
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:

I fjor leste jeg den første boken til forfatteren; Hvis helvete var av is (Bernard Minier) og ble veldg begeistret. Jeg hadde derfor store forventninger til denne boka.

Det var likevel en god bok med en spennende historie som du gjerne kan kose deg med i påskeuka. Dessverre synes jeg ikke at den nådde opp til bok nummer en, men likevel verdt å lese.

Hvis jeg skal pirke på noe - så er det oversettelsen. Jeg har sett det samme i andre bøker som er oversatt fra fransk - ord som f.eks. gendarmen. Er det ikke bedre og mer forståelig å fornorske dette ved å bruke politiet?

Siden sist har dessuten den første boka blitt spilt inn som en serie som ligger på Netflix. Den heter Glacé og er fordelt over seks episoder.


Om forfatteren:
Bernard Minier (1960) vokste opp ved foten av Pyreneene. Han jobbet tidligere som toller før han begynte å skrive på heltid. Hans første roman, Hvis helvete var av is, utkom i 2011. Mottakelsen har vært entusiastisk både i Frankrike, England, Danmark og han er nå under oversettelse i 15 land. Han har til sammen skrevet 4 romaner og mottatt en rekke priser.

 

Les også:

 

Aschehoug