Skip to main content

Fløy en liten blåfugl

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Anne B. Ragde
Leseeksemplar fra Aschehoug

"Fløy en liten blåfugl " er en novelle fra samlingen "Sommerkrim".

En dame tar selvmord ved å kaste seg foran en bil, og gjør sjåføren til en drapsmann. Det er mørkt, og det ingen vitner. Neste dag er saken i avisa. Drapsmannen oppsøker ektemannen, men ting viser seg å ikke bli helt som han hadde trodd.

Sommer er ferietid, badetid, krimtid. I denne samlingen av nye og klassiske krimnoveller finnes grøss og spenning for enhver smak, enten du er i parken, på reise eller på stranda. Novellene er skrevet av noen av landets beste krimforfattere, mange av dem spesielt for denne boken. Og i tillegg til en novelle av britenes krimdronning P.D. James, har boken en sommergave til norske lesere - en nervepirrende historie fra den amerikanske suksessforfatteren Chelsea Cain.


Forfatter: Anne B. Ragde
Forlag: Aschehoug
Utgivelsesår: 2013
Format: Ebok
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Dette minner om en novelle i et ukeblad. Rask og lettlest. Perfekt som ebok, f.eks. mens du sitter i bilen og venter på noen. Jeg ønsker meg flere slike korte og lettleste ebøker.


Om forfatteren:
Anne B. Ragde debuterte i 1990 med romanen "En tiger for en engel" og har senere utgitt flere romaner og novellesamlinger, bl.a. "... før jeg kommer tilbake" (1994), "Bunnforhold" (1997), "Arsenikktårnet" (2001) og "Fosterstilling" (2003).

Hun har også skrevet flere bøker for barn og ungdom, og for biografien "Sigrid Undset" (2001) ble hun tildelt Brageprisen.

I 2004 kom den kritikerroste romanen "Berlinerpoplene" som Ragde fikk Riksmålsforbundets litteraturpris for, og i 2005 kom "Eremittkrepsene" som ble tildelt Bokhandlerprisen og Den norske leserprisen. Disse to bøkene ble en stor suksess med et samlet opplag på over 600 000, og de er utgitt på en rekke språk, bl.a. engelsk, tysk og italiensk. I 2007 kom "Ligge i grønne enger", som er siste del i trilogien om familien Neshov.

Aschehoug