Skip to main content

Av asken

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Lina Areklew
Leseeksemplar fra Bonnier

Fredrik er bare tretten år, da han opplever sitt livs mareritt. Han er ombord i ferja M/S Estonia, da den forliser. Folk kjemper for livet. Fredrik vurderer om han skal lete etter moren og faren, men bestemmer seg for å prøve å overleve selv. Broren kommer seg også ut, men faller i vannet fra redningsbåten. 25 år senere sliter Fredrik fremdeles med angstanfall etter opplevelsen. Han møter stadig på en som han mener må være broren, men alle benekter at det er ham.

Sofia Hjortén, som nå jobber som politietterforsker, er en gammel bekjent av Fredrik, men har ikke møtt han på mange år. Nå møtes de tilfeldigvis igjen, og da dukker det tilfeldigvis opp et lik. Sofia må finne morderen, og noen av sporene etter morderen peker mot Fredrik.

Dette er forfatterens debutbok, men det skulle man ikke tro. Plottet er bra, språket flyter lett, og historien er veldig spennende.

Igjen kunne jeg delvis skjønne noe av løsningen tidlig, men dette er likevel en bok som jeg likte godt. Så godt at jeg nesten ikke kunne slutte å lese. Anbefales!

Heldigvis er det planlagt å komme flere bøker i serien, for jeg vil ha mer!


Forfatter: Lina Areklew
Forlag: Bonnier
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 415
Format: Innbundet
Originaltittel: Ur askan
Oversatt av: Inge Ulrik Gundersen

Kilde: Leseeksemplar fra forlaget. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:
Debutant fra Sverige-nominert til 'Årets deckardebut' av Crimetime. Første bok i en planlagt serie Fredrik Fröding overlevde Estonia-forliset da han var liten. Foreldrene gikk ned med skipet, og Fredrik mistet taket i brorens hånd idet Niklas ble skylt over bord fra en redningsflåte. Tjuefem år senere er Fredrik sikker på at han ser Niklas utenfor et hotell i Stockholm, sammen med hotelleieren Adam Ceder. I et forsøk på å finne broren følger Fredrik etter Ceder til sommerøya Ulvön, men før han får konfrontert ham, blir Ceder brutalt myrdet.

Sofia Hjortén, som nylig har flyttet hjem til øya etter å ha gjort lynkarriere i Stockholmspolitiet, leder drapsetterforskningen. Hun er fast bestemt på å starte et nytt liv, da Fredrik dukker opp og raskt blir hovedmistenkt for drapet. Sofia kjenner Fredrik fra før og er den eneste som tror han er uskyldig. Hun setter jobben på spill for å renvaske ham.


Om forfatteren:

Lina Areklew er fra Stockholm. Hun debuterte med Av asken i begynnelsen av 2021, og ble nominert til 'Årets deckardebut' av Crimetime. Av asken er den første i serien om Sofia Hjortén, politietterforsker i ferieparadiset Ulvön.

 

 

Hva betyr det at boka er mottatt som leseeksemplar?

Det er regler i Markedsføringsloven, som bestemmer at bøkene må merkes, siden omtalen kan ha en viss reklameeffekt.

Uansett er dette MIN personlige mening, og mitt personlige utformede oppsett. Selv om jeg har fått boka kostadsfritt fra forlaget eller forfatteren, står jeg helt fritt til å skrive min ærlige mening. Jeg velger også selv om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken, og på hvilket tidspukt jeg gjør det. Det er viktige punkter for meg. Jeg er ikke tilknyttet noen forlag, eller bedt om å skrive noe.

Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid. Jeg har derfor INGEN økonomisk fordel, og heller ingen kompensasjon. Arbeidet med å omtale en bok gjøres kun av idealistiske formål, fordi jeg ønsker at gode bøker, skal nå ut til flere lesere.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa
- Lesedilla

- God Bok!

Hverdagsnettmagasinet:

Utgivelsesplan i 2022: 1. februar, 1. april, 1. juni, 1. august, 1. oktober og 1. desember

 

Bonnier