Skip to main content

Crux

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Sven G. Simonsen
Leseeksemplar fra Press

En statsråd blir alvorlig skadet i et mulig terrorangrep på t-banen i Oslo. Litt senere møter vi Liv Eriksson, psykologen som også var hovedperson i forfatterens forrige bok, Risiko.
 
Liv er på politihuset, og får vite at hun er oppgitt som nærmeste pårørende av Dawit, en ung venn og flyktning fra Eritrea. Liv kjenner Dawit som en følsom og ærlig gutt, men nå får hun vite at han er i ferd med å bli trukket inn i en kriminell gjeng.
 
Og én av politiets teorier i etterforskningen etter angrepet på statsråden, er at denne gjengen sto bak. Det blir viktig for Liv å hjelpe Dawit.
 
Da hun får en mistanke om at motivet bak angrepet ligger i statsrådens egen fortid, reiser hun til Haiti for å finne svar. I kulissene er det folk som ikke liker at hun snoker, og bestemmer seg for å stoppe henne.
 
Dette var en spennende og godt skrevet historie – en bok jeg gjerne anbefaler videre!
 

Forfatter: Sven G. Simonsen
Forlag: Press
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 322
Format: Innbundet

Kilde: Leseeksemplar fra forlaget. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:

Nationaltheatret T-banestasjon: Norges nyutnevnte utviklingsminister blir alvorlig skadet i det som kan være et terrorangrep.

Noen uker senere blir Liv Eriksson kalt inn til en konfidensiell samtale på politihuset. Hun får vite at Dawit, en ung venn og flyktning fra Eritrea, er blitt dratt inn i en kriminell gjeng. Da statsråden ble forsøkt drept, befant Dawit seg like ved, sammen med den karismatiske gjenglederen Yonas.

Angrepet på statsråden er fremdeles et mysterium for etterforskerne. Ligger løsningen i det media kaller 'gjengsporet'? For Liv haster det med å bevise Dawits uskyld, og redde ham ut av Yonas' grep. En mistanke får Liv til å reise til Haiti for å finne svar. For sent oppdager hun at hun samtidig river opp gamle sår, og hun tvinges til å mobilisere alt hun har av ressurser for å redde seg selv og andre.
Om forfatteren:

Sven G. Simonsen er journalist, statsviter og bistandsarbeider. Han har jobbet som forsker ved Institutt for fredsforskning og har vært på flere oppdrag for UNICEF. For sin thriller-debut, Risiko, ble han nominert til årets beste krimdebutant - Nytt blod-prisen.

 

Denne boka er nå ute på "turné" blant flere bokomtaler. Se oversikt på bildet under.

 

 

Hva betyr det at boka er mottatt som leseeksemplar?

Det er regler i Markedsføringsloven, som bestemmer at bøkene må merkes, siden omtalen kan ha en viss reklameeffekt.

Uansett er dette MIN personlige mening, og mitt personlige utformede oppsett. Selv om jeg har fått boka kostadsfritt fra forlaget eller forfatteren, står jeg helt fritt til å skrive min ærlige mening. Jeg velger også selv om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken, og på hvilket tidspukt jeg gjør det. Det er viktige punkter for meg. Jeg er ikke tilknyttet noen forlag, eller bedt om å skrive noe.

Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid. Jeg har derfor INGEN økonomisk fordel, og heller ingen kompensasjon. Arbeidet med å omtale en bok gjøres kun av idealistiske formål, fordi jeg ønsker at gode bøker, skal nå ut til flere lesere.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa
- Lesedilla

- God Bok!

Les Hverdagsnettmagasinet her:

 

Press