Skip to main content

Blod er tykkere enn vann

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Espen Skjerven
Leseeksemplar fra Forlagshuset i Vestfold

Ernst og Helga Vadland driver en gård, og er fosterforeldre. De framstår som en god og kristen familie og har gjennom en årrekke hatt mange fosterbarn. En dag blir ekteparet funnet drept hjemme i huset sitt. Ett av fosterbarna er ikke der, og han blir raskt mistenkt. I løpet av etterforskningen viser det seg at det skjuler seg mange hemmeligheter i familien.

Dette er andre bok om politimannen Tom Grayston. Den kan fint leses frittstående. Grayston virker som en god politimann som jeg liker godt. I denne boka viser det seg at han har et alternativt jobbtilbud i bakkant. Jeg venter med spenning til bok nummer tre for å vite hvordan det går videre. Uansett, tenker jeg at han vil gjøre en god jobb også om vi ser han i en annen rolle. Heldigvis sier ryktene at han er godt i gang med den tredje boka.

Historien i denne boka fenger fra starten, og spenningen bygges stadig opp. Ikke klarte jeg å bli klok på løsningen før jeg fikk den ferdig servert heller.

Fin krimbok, som jeg gjerne anbefaler videre!

 

Forfatter: Espen Skjerven
Forlag: Liv
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 389
Format: Innbundet

Kilde: Leseeksemplar fra forlaget. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:
Fosterforeldrene Ernst og Helga Vadland blir funnet drept hjemme på gården på Jæren. Når politibetjent Tom Grayston og makkeren Dagny Stokka ankommer åstedet, viser det seg at et fosterbarn mangler. Hvem er fosterbarnet, og kan det kobles til drapene? I jakten på sannheten viser det seg at fosterbarnet ikke er den eneste som bærer på hemmeligheter.

"Blod er tykkere enn vann" er den andre krimromanen i serien om politimannen Tom Grayston, etter krimdebuten "Slakt" i 2019.


Om forfatteren:

Espen Skjerven (f. 1974) er født og oppvokst i Oslo og bor i Sandnes med ektefelle og to barn. Han er utdannet jurist og har flere års erfaring som påtalejurist og forretningsadvokat / prosedyreadvokat. I dag jobber han som tingrettsdommer i Sør-Rogaland tingrett.

Skjerven skriver virkelighetsnær politikrim, inspirert av sine egne erfaringer i det norske rettsvesenet.

 

Hva betyr det at boka er mottatt som leseeksemplar?

Det er regler i Markedsføringsloven, som bestemmer at bøkene må merkes, siden omtalen kan ha en viss reklameeffekt.

Uansett er dette MIN personlige mening, og mitt personlige utformede oppsett. Selv om jeg har fått boka kostadsfritt fra forlaget eller forfatteren, står jeg helt fritt til å skrive min ærlige mening. Jeg velger også selv om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken, og på hvilket tidspukt jeg gjør det. Det er viktige punkter for meg. Jeg er ikke tilknyttet noen forlag, eller bedt om å skrive noe.

Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid. Jeg har derfor INGEN økonomisk fordel, og heller ingen kompensasjon. Arbeidet med å omtale en bok gjøres kun av idealistiske formål, fordi jeg ønsker at gode bøker, skal nå ut til flere lesere.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa
- Lesedilla

- God Bok!

Les det nyeste nummeret av Hverdagsnettmagasinet her:

 

Liv