Skip to main content

Damen i Proseccotåken

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Lene Lauritsen Kjølner
Manus fra forfatteren

Rydd plass i lesehaugen din, snart kommer den åttende Olivia-boka.

Olivia er en veldig likandes dame, og denne gangen har hun snust litt på det å være forfatter. Som vanlig er Olivia nysgjerrig og snuser rundt. Tilfeldigvis kommer hun over et lik eller to. Selvfølgelig faller saken sammen med en sak som samboeren, politimann Torstein jobber med, men de klarer å håndtere saken på en fin måte.

Forfatteren har klart det igjen! Dette er en kjempegod roman hvor ingenting er opplagt! Etter min mening, så er dette hennes beste roman. Plottet og historien henger fint sammen. Jeg tror på den, og liker den!

Bøkene om Olivia er som sukkertøy. Man fortsetter å stappe dem i munnen uten stopp helt til posen er tom. Denne boka kunne jeg ikke legge fra meg før den var slutt.

Jeg liker veldig godt forfatterens skrivestil. Historien er lettlest, og skrevet med en morsom penn og med mye levende bildespråk. Man ser lett stedene for seg. Det er veldig gøy at forfatteren selv er en sentral figur i handlingen.


Forfatter: Lene Lauritsen Kjølner
Forlag: Fagervik
Utgivelsesår: 2021
Format: Manus

Kilde: Manus fra forfatteren. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:

"Olivia snuser i mystiske beinrester og finner en vielsesring under hekken til Vigdis Svingen. Er det menneskebein? Og hvem er ringens «Gro»?
 
Mens Olivia går dørbank i nabolaget, dukker det mest mystiske opp: kioskromanforfatteren Fie Frantzen, Ankerholmens Barbara Cartland, blir funnet død under sine egne bokhyller og antikke skrivemaskiner. Mange sørger over henne. Eller gjør de nå det?
 
Fie hadde fiender, noe Olivia finner ut i snushøne-stil. Det blir litt komplisert mens hun henger i stroppen under et viltkamera, deltar på skrivekurs på Havnehotellet og kveiler seg i mindful-yoga, for tankene kretser rundt Gro, beinrester og spørsmålet om hvem som drepte Fie.
 
Etter å ha møtt bransjefolk, lokal litteraturelite og wannabees, stiger løsningen sakte fram. For Olivia snoker i saken, mer eller mindre i samarbeid med, Mona, Ulla, førstebetjent Evert Karlsen og sin egen, noe skeptiske elskede, Torstein Krohn."
 
Boken skal være tilgjengelig fra ca 19.08. alle steder bøker er å få kjøpt, kan også forhåndsbestilles på www.fagervikforlag.com
Om forfatteren:

Lene Lauritsen Kjølner debuterte i 2014 med 'Høyt henger de', - første krim i en serie med privatdetektiv Olivia Henriksen i hovedrollen. Denne fikk hun Maurits Hansen-prisen «Nytt blod» for. Hun skriver feelgoodkrim med humor, selvironi og lite blod. Handlingen i Olivia-serien foregår på den fiktive øya Ankerholmen i Nøtterøys skjærgård, der forfatteren vokste opp. Lene er gift med gitarist og låtskriver Per Fredrik og er bosatt på Fagervik i Tønsberg.

 

Hva betyr leseeksemplar?
Med det menes at man får en bok kostnadsfritt av forlaget. Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør disse merkes siden det har en viss reklameeffekt. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa

- God Bok!

Les det nyeste nummeret av Hverdagsnettmagasinet her:

 

Egne forlag