Skip to main content

Det du gjorde

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Claire McGowan
Boka er kjøpt i dagligvarebutikk

Ali har invitert den gamle vennegjengen på weekendbesøk. Det er 25 år siden de alle har vært samlet. Ali tripper nervøst omkring, alt skal være perfekt. Kvelden går fint, men det strekker ut. Ali er trøtt og går til slutt og legger seg mens flere av de andre fortsetter. På natten våkner hun og er tørst. Da hører hun et skrik, og inn kommer Karen som er bestevennen til Ali. Hun kommer gråtende inn og sier at hun har vært utsatt for voldtekt, og at det er Mike, mannen til Ali som gjorde det. Ali har vanskelig for å tro det, og sammen med venner og datteren nøster hun opp i hva som egentlig skjedde.


Forlaget skriver:
Hvem ville du trodd på? Mannen din, eller din beste venninne?

Det skulle ha vært den perfekte weekenden – gjengen skulle samles for første gang på 25 år. Barn og ektefeller også. Ali gleder seg til å ha dem hjemme hos seg i det vakre hjemmet, men er litt nervøs for å se de gamle vennene igjen. Spesielt mannen som hun kanskje hadde giftet seg med hvis ting hadde blitt annerledes.

Men utpå kvelden under selskapet blir bestevenninnen til Ali, Karen, utsatt for et overgrep – og hun sier at det var Alis mann Mike som gjorde det! Mike benekter det, men innrømmer at han har vært utro med Karen helt siden studietiden. Ali er lamslått og vet ikke hvem hun skal tro på.

 

Forfatter: Claire McGowan
Forlag: Cappelen Damm
Utgivelsesår: 2020
Originaltittel: What You Did
Oversatt av: Unni Rom Stueland
Antall sider: 352
Format: Pocket
Kilde: Kjøpt i dagligvarebutikk


Min mening:
Noen ganger er det bøker som jeg ikke klarer å gå forbi når jeg er og handler mat. Dette var en sånn. Den var ikke engang på salg. Den bare sto der i hylla si og "ropte" på meg. Den så ut til å være veldig spennende og min type bok, så da fikk den lov til å bli med i handlekurven.

Historien var veldig lettlest, og jeg leste den ut på en dag. Handlingen var spennende. Man kan kanskje periodevis tenke at dette er forutsigbart, jeg vet hva som har skjedd, men ikke vær for sikker på det. Jeg ble iallefall lurt.

Fin bok. Kanskje den blir med deg hjem også?


Meld deg inn i disse gruppene på på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips

- Krimbøker

-
Lesetips for bokelskere

 Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør leseeksemplarer fra forlag merkes med reklame. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka kan ikke videreselges i ettertid.

 

Cappelen Damm