Skip to main content

Hengte hunder

  • Mona Cecilie Johannessen
Forfatter: Jens Henrik Jensen
Leseeksemplar fra Aschehoug

Nils Oxen er Danmarks høyest dekorerte soldat noensinne. Men krigsveteranen er traumatisert og lever av å samle flasker og spise matavfall fra supermarkeder. I håp om å unnslippe sine indre demoner drar det tidligere medlemmet av Jægerkorpset sammen med hunden sin til Nordjylland. Der slår han leir dypt inne i skogen for å leve et rolig og enkelt liv. Men drømmen blir snart til et mareritt.

Etter et nattlig besøk på et middelalderslott i skogens utkant blir han mistenkt for drapet på slottsherren, en tidligere ambassadør og grunnleggeren av en innflytelsesrik tankesmie. Politiets etterretningstjeneste dukker påfallende raskt opp, og ikke før den pressete krigsveteranen vet ordet av det, er han virvlet in etterforskningen av en rekke gåtefulle drapssaker, som tilsynelatende kun har en ting til felles: hengte hunder.


Forfatter: Jens Henrik Jensen
Forlag: Aschehoug
Utgivelsesår: 2018
Originaltittel: De hængte hunde
Oversatt av: Henning Kolstad
Antall sider: 444
Format: Pocket
Kilde: Signert forhåndseksemplar


Min mening:
Dette er den første boka i en trilogi.

Litt tung i perioder. Det er mye som skjer på en gang når det skjer noe - noe som kan gjøre det litt uoversiktlig. Likevel har boka absolutt en spennende handling. Den er vanskelig å legge fra seg.

Jeg sitter igjen med en del spørsmål, men håper på å få svar på de i de to neste bøkene.

Om forfatteren:
Jens Henrik Jensen (f. 1963), forfatter og journalist, debuterte med thrilleren Wienerringen i 1997, og slo for alvor igjennom med Kazanski-trilogien. I 2012 kom Hengte hunder, første bind i serien om Oxen. Jensen ble hedret med Krimimessens Publikumspris i 2017. Bøkene er solgt for utgivelse i en rekke land, og serien om Oxen skal filmatiseres.Grunnet regler i Markedsføringsloven, må leseeksemplarer fra forlag merkes med reklame. Selv om jeg har fått denne boka tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka kan ikke videreselges i ettertid.

 

Aschehoug