Skip to main content

Terapeuten

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Helene Flood
Leseeksemplar fra Aschehoug

Sara og Sigurd bor i et eldre hus som de pusser opp. Sara driver privatpraksis som psykolog i et kontor over garasjen. Sigurd jobber som arkitekt sammen med to andre. Oppussingen går tregt, noe som irriterer Sara. Det går heller ikke så greit med jobbene så de har ikke veldig god økonomi.

Sigurd drar på hyttetur med to venner, og legger igjen en melding på telefonsvareren at han har kommet fram. Senere på dagen får Sara en telefon fra vennene som lurer på hvor Sigurd blir av da han ikke har kommet fram på hytta. Deretter begynner det å skje ting hjemme, gjenstander blir flyttet på og Sara hører noen på loftet.

Forlaget skriver:
Den unge psykologen Sara driver privatpraksis for ungdom fra et kontor over garasjen i den store, arvede villaen hun er i gang med å pusse opp sammen med sin ambisiøse og overarbeidede arkitektmann, Sigurd.

Men det går trått med både jobb og oppussing, og en dag legger Sigurd igjen en underlig beskjed på svareren til Sara for så å bli borte. Det gamle, halvferdige huset føles langt fra trygt. Gjenstander blir borte og dukker opp igjen, og er det fottrinn Sara hører på loftet om natten?


Forfatter: Helene Flood
Forlag: Aschehoug
Utgivelsesår: 2019
Format: Ebok
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Veldig god psykologisk krimbok som klarer å bevare spenningen helt til slutten. Denne bør du lese!


Om forfatteren:
Helene Flood (f. 1982) er psykolog og forsker. Hun har tidligere utgitt sakprosaboken Hei, skam (2018) og ungdomsromanen Heis med Houdini (2008). Hun bor i Oslo. Hennes første roman for voksne, Terapeuten, er solgt til 23 land før utgivelse i Norge.

 Selv om jeg har fått denne boka tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får ingen kompensasjon for dette, og jeg har på ingen måte noen økonomiske fordeler av omtalene.

 

Aschehoug