Skip to main content

Iskald

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Agnes Lovise Matre
Leseeksemplar fra Gyldendal

I denne boka befinner vi oss i Hardanger og handlingen starter med at lensmann Bengt Alvsaker har meldt seg på Norseman Xtreme Thriathlon. Dette går ut på at man må svømme 3,8 km i iskaldt fjordvann, for så å sykle 18 mil  over Hardangervidda og deretter løpe rundt fire mil opp til Gaustadtoppen. En ganske stor prestasjon for deltakerne. Alle klarer ikke dette, og før sistemann har kommet seg opp av vannet, varsles det om at en er druknet. Men druknet han egentlig på egenhånd?

Jeg er inne i en periode hvor jeg sliter litt med å få lest bøker, derfor måtte jeg starte på en bok som så ut til å være spennende og i "min" sjanger. Jeg har ikke lest noen bøker av denne forfatteren fra før. Dette er bok nummer tre, men handlingen i bøkene er frittstående, så det gikk fint. Noen bakgrunnsdetaljer hadde nok imidlertid blitt litt tydeligere om jeg hadde begynt på bok en.

Iskald var en en grei politikrim. Jeg kom meg gjennom boka selv om den ikke hadde den store spenningsfaktoren. På slutten tok det seg opp. Da kunne jeg faktisk ikke legge meg for jeg måtte lese ut boka.  


Forlaget skriver:

Klokken 05.00 ljomer lyden fra fløyta på M/F «Utne» mellom fjellene i Hardanger. Norseman Xtreme er i gang, verdens tøffeste og desidert kaldeste triatlonkonkurranse. Den lokale lensmannen Bengt Alvsaker er en av 250 nervøse utøverne som hopper i den mørke, iskalde fjorden. Men da han og de andre svømmerne har kavet seg i land i Eidfjord for å hive seg på syklene, ligger en skikkelse med startnummer 22 livløs igjen i vannet.

Da opptellingen gjøres ved konkurransens slutt, viser det seg at en deltaker med samme startnummer likevel er kommet velberget i mål på Gaustatoppen. Hvem er da den druknede, og hvordan havnet han blant Xtreme-deltakerne? Det blir snart åpenbart at det ikke var en ulykke.

Bengt Alvsaker og hans team står foran sin hittil mest kompliserte sak. Jakten på en drapsmann i det lille lokalsamfunnet skal virvle opp mye grums og avdekke gamle og betente hemmeligheter. De idylliske Hardanger-bygdene blir aldri de samme igjen.


Forfatter: Agnes Lovise Matre
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 291
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Om forfatteren:
Agnes Lovise Matre (f.1966) er adjunkt og forfatter fra Haugesund. Hun debuterte med romanen Stryk meg over håret i 2012. Høsten 2016 kom en pocketutgave av romanen Kledd naken på Gyldendal Litteratur.

 Selv om jeg har fått denne boka tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får ingen kompensasjon for dette, og jeg har på ingen måte noen økonomiske fordeler av omtalene.

 

Gyldendal