Skip to main content

En helt vanlig familie

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Mattias Edvardsson
Leseeksemplar fra Gyldendal

Hvor godt kjenner du egentlig dine barn? Hvor langt er du villig til å gå for å beskytte familien din?

De er en helt vanlig familie. Presten Adam, juristen Ulrika og deres 19 år gamle datter Stella. De bor i et fint villastrøk utenfor Lund og på overflaten virker alt å være perfekt. Men en dag raser alt sammen. Stella blir anklaget for mord og blir varetektsfengslet. 

Tilbake står de fortvilte foreldrene som ikke forstår hva som har skjedd eller hva de skal ta seg til. De vil gjøre alt for å hjelpe Stella, men spørsmålet som dukker opp er hvor godt de egentlig kjenner sin datter. Eller hverandre. 

I tre ulike deler følger vi far, mor og datter, og bit for bit avsløres sannheten om hva som egentlig har hendt. 

En helt vanlig familie er en psykologisk spenningsroman om tre mennesker som tror de kjenner hverandre, men som lever i ulike verdener. Og den fine linjen mellom rett og galt, løgn og sannhet.

 

Forfatter: Mattias Edvardsson
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2018
Originaltittel: En helt vanlig familj
Oversatt av: Jørn Roeiem
Antall sider: 447
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Nok en psykologisk krimbok som er min yndlingskategori innen bøker. Forfatteren er helt ny for meg også.

Boka har ingen dødpunkter, og har min oppmerksomhet fra start. Boka er delt i tre ulike deler og man sitter hele tiden og lurer på hva som egentlig har skjedd. Kunne dette faktisk ha skjedd i en helt vanlig familie i virkeligheten? Historien er iallefall veldig realistisk, så jeg ser ikke bort fra at det kunne ha skjedd.

Historien her ga en veldig fin start på leseåret 2019. Løp og kjøp, folkens!


Om forfatteren:
Mattias Edvardsson er skribent og lærer fra Trelleborg i Sverige. Han har tidligere skrevet tre romaner, og to bøker for yngre lesere. Han fikk sitt gjennombrudd med den psykologiske spenningsromanen En helt vanlig familie.

Mattias Edvardsson bor med sin familie i Löddeköpinge i Sverige.

 Selv om jeg har fått denne boka tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får ingen kompensasjon for dette, og jeg har på ingen måte noen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Gyldendal