Skip to main content

Jul i strandhuset

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Veroncia Henry
Leseeksemplar fra Gyldendal

Lizzy har satt av kvelden til å spise middag og pynte juletreet med mannen og de to barna. Dette er en tradisjon som de gjør hvert år. I år virker det som alle utenom Lizzy har glemt det, og hun blir sittende alene med den perfekte lasagnen på bordet, og juletreet upynta i stua.

Det er da hun finner ut at hun trenger en "time-out" fra familien. Hun legger igjen en lapp med beskjed om at hun har reist bort. At hun drar til venninnens hytte, sier hun ingenting om. Dessuten er det ingen som ser lappen før dagen etter. I tillegg har hun klart å glemme igjen mobilen hjemme – dermed vet ingen hvor hun er. 

Denne boka hadde jeg store forveninger til. Jeg har lest et par andre bøker av forfatteren, som jeg likte. "Langhelgen" og "En familieoppskrift". Jeg ble derfor litt skuffet da jeg synes det var en treg start.

Vendepunktet kom i det familien sviktet, og Lizzy dro til venninnens hytte. Der møter hun tilfeldigvis tenåringsgutten Harley, som har rømt fra jula for å slippe unna en vanskelig stefar. På nabohytta er Jack, sammen med sønnen Nat og hunden Clouseau. Selvfølgelig har også Jack et tungt forhold til julen.

Det ender med at de nye bekjente feirer jul sammen, og flere av dem får en hyggelig overraskelse underveis.

Hyggelig feelgoodbok med både julestemning og romantikk. Selv om den var ganske forutsigbar, fløy timene avgårde når jegleste. Jeg ble så oppslukt i historien at jeg nesten glemte alt annet.

Terningkast: 4


Forfatter: Veroncia Henry
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår i Norge: 2023
Antall sider: 381
Format: Innbundet
Originaltittel: Christmas at the Beach Hut
Oversatt av: Kari Wille Rekdal
Kilde: Leseeksemplar fra forlaget.

 

Fra bokas bakside:

Alle elsker julen, og Lizzy Kingham er intet unntak. Men i år føles det som om mannen og tenåringsbarna verken ser henne eller setter pris på henne. Både julegaveinnkjøp og pynting og matlaging er overlatt til henne å ta seg av. Og når hun plutselig befinner seg helt alene den kvelden de skal pynte juletreet, har Lizzy fått nok. De kan fikse sin egen jul! 

Lizzy drar til favorittstedet sitt: bestevenninnens lille strandhus. I nabohyttene er det flere som har lagt problemer bak seg for å søke roen ved stranden. Lizzy fornekter seg ikke, snart blinker julelysene, lukten av gløgg blander seg med sjøluften, og fremmede blir til venner. 

Hjemme i Pepperpot Cottage er familien desperat. Hvor er Lizzy? For det blir ikke jul uten henne. Klarer de å finne henne i tide, og overbevise henne om at hun betyr alt for dem, hver dag hele året?


Om forfatteren:

Bestselgende feelgood-forfatter som forener britisk landsbyidyll med hjertevarme fortellinger.

Veronica Henry er født og bor i Sørvest-England. Hun er en av Englands kjæreste feelgood-forfattere, og har tidligere vunnet den prestisjefylte prisen Romantic Novel of the Year. Hun har også gjort seg bemerket som manusforfatter for TV-serien Med hjartet på rette staden. I de hjertevarme romanene sine forener hun britisk landsbyidyll med sjarmerende personer man ikke greier å glemme. Hun elsker livet ved kysten og er aller mest lykkelig når solen skinner, familien er samlet og hun kan nyte havutsikten fra vinduet.

 Min "poengskala"

6 – Perfekt historie som har alt jeg ser etter i en bok. Må være godt skrevet, og ikke være for forutsigbar. Dette er en historie som "henger igjen" hos meg, og en bok du kan glede deg ekstra til. Bøker som jeg gir 6 MÅ du lese ;) Disse flytter helt klart inn i bokhylla mi.
5 – Historie med "litt ekstra". Den "sitter igjen" lenge, og har god leseflyt eller et bra spenningsnivå, så det ikke blir kjedelig (Jeg er tross alt en krimelsker). Handlingen må ikke være for opplagt. Står det mellom mange bøker, så er dette en jeg absolutt anbefaler å plukke først. Enkelte av disse flytter inn i bokhylla mi.
4 – En bra bok som er verdt å lese, og som jeg gjerne anbefaler. Jeg får høre at jeg er streng når jeg gir 4, men for meg er dette en god bok, selv om den av ulike grunner ikke når høyere.

3 – En bok hvor historien ikke helt fenger, eller har andre ting som trekker ned. Kan likevel være ok å lese.
2 – Velg en annen bok. Sannsynligvis dårlig språk og/eller altfor forutsigbar.
1 – Burde denne i det hele tatt vært utgitt?

Alle karakterene kan også få en ekstra pluss eller minus, og alt er selvsagt basert på min personlige mening.


 

Hva betyr det at boka er mottatt som leseeksemplar/forhåndseksemplar?

Det er regler i markedsføringsloven, som bestemmer at bøkene SKAL merkes, siden omtalen kan ha en viss reklameeffekt. Uansett er denne bokanmeldelsen MIN personlige mening og oppsett.

Selv om jeg har får boka kostnadsfritt fra forlaget eller forfatteren, står jeg helt fritt til å skrive min ærlige mening. Jeg blir ikke påvirket på noen måte, og jeg er ikke tilknyttet noe forlag. Jeg velger selv om jeg i det hele tatt VIL lese boka jeg får, hvilket tidspunkt jeg vil lese den, og hvor jeg vil dele det jeg skriver. Jeg får ikke betalt for dette. Bøkene jeg får blir stemplet, og kan ikke videreselges. Jeg har altså INGEN økonomisk fordel, eller kompensasjon. Arbeidet med å formidle bøker gjøres av idealistiske formål, fordi jeg ønsker å inspirere til at gode bøker skal nå ut til flere lesere.

Bøker som jeg kjøper, eller får i personlige gaver, behandles på samme måte som leseeksemplarer. Dette er viktige punkter for meg for å kunne informere om en bok.

Jeg har ingen litteratur-utdannelse, men har journalistkurs og flere års erfaring i å formidle bøker. Siden jeg ikke har noen blogg, er jeg ingen bokblogger. Hverdagsnett er et nettmagasin, og jeg gir også ut det digitale litteraturmagasinet Hverdagsnettmagasinet, derfor bruker jeg tittelen bokanmelder.

 
NYHETSBREV FOR NETTSIDEN OG MAGASINET:
Meld deg på her. (Maks ett pr måned)

Gyldendal