Skip to main content

Jul på øya

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Jenny Colgan
Leseeksemplar fra Gyldendal

Tredje bok om Flora som bor på den lille øya Mure utenfor Skottland. Nå går det mot jul og Flora har nylig oppdaget at hun er gravid. Hun er sammen med den tidligere sjefen sin, Joel. Hvordan skal hun få fortalt han dette, hun regner med at det ikke vil være julegaven som han ønsker seg.

Forlaget skriver:
Julen på den skotske øya Mure er kald, forblåst og utrolig vakker. Nå er tiden for å kose seg foran peisen med en god kopp te eller kanskje en liten whisky, sammen med de nære og kjære – med mindre man, som Flora, er gravid med den tidligere sjefen sin og redd for å fortelle ham om det. I det som skal være fredens og gledens høytid, vil Joel synes at Flora kommer med godt nytt?

I mellomtiden prøver Saif, lege og flyktning fra krigsherjede Syria, å feire sin første jul i Vesten sammen med sønnene, mens kona hans fremdeles er savnet. Er det mulig for den lille familien å finne en form for lykke?

 

Forfatter: Jenny Colgan
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2020
Originaltittel: An Island Christmas
Oversatt av: Hege Frydenlund
Antall sider: 336
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Jeg liker veldig godt denne serien om Flora. Selv om den lille øya som hun bor på visstnok er kald og forblåst på denne årstiden, og alle kjenner til alle og alt som skjer, synes jeg likevel det høres ut som et koselig sted. Det skyldes nok hovedsakelig alle de fine folka som bor på stedet, ikke minst lille Agot.

Dette er tredje bok i serien, men det går nok greit å lese den frittstående om du ikke har lest de to første.

Koselig historie som er fint oversatt av Hege Frydenlund.Om forfatteren:
Jenny Colgan (f. 1972) er født i Skottland og har studert ved universitetet i Edinburgh. Hun har tidligere bodd i England, Nederland, USA og Frankrike, men bor nå nord for Edinburgh med sin mann og tre barn. Colgan er en bestselgerforfatter i blant annet England, Tyskland og i Sverige, der bøkene hennes er solgt i over 800 000 eksemplarer. Hun fikk tildelt prisen Romantic Comedy Novel of the Year i 2018 for Velkommen til Floras Kafé.

 

Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips

- Krimbøker

-
Lesetips for bokelskere

- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene

 Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør leseeksemplarer fra forlag merkes med reklame. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka kan ikke videreselges i ettertid.

 

Gyldendal