Skip to main content

Maresi

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Maria Turtschaninoff
Leseeksemplar fra Gursli Berg

På den lille øya Menos ligger Det røde klosteret, der jenter og kvinner kommer fra alle land for å unnslippe forfølgelse og vold, og der alle kan dyrke sine interesser. I klosteret bevares hemmelig kunnskap om Gudinnen med de tre ansiktene: Jomfruen, Moderen og Heksen. Maresi er tretten år gammel og kom til klosteret fire år tidligere, på flukt fra sult og fattigdom. Hun liker å lese og å lære nye ting, og favorittstedet hennes er det store biblioteket i Kunnskapens hus.

Det fredfulle livet rystes når Jai – en jente med sammenfiltret blondt hår, klærne stive av størknet skitt og ryggen full av arr – ankommer øya. Hun har flyktet til klosteret for å unnslippe de grusomme forfølgerne. Og mennene som er ute etter henne, kommer aldri til å gi seg før de finner henne. En dag dukker det opp et skip i horisonten. Volden stiger i land. Maresi må stige ut av bøkenes trygge verden og gjøre det hun er mest redd for: å handle.

Forfatter: Maria Turtschaninoff
Forlag: Gursli Berg Forlag
Utgivelsesår: 2017
Originaltittel: Maresi. Krönikor från Röda Klostret
Oversatt av: Nina Aspen
Antall sider: 255
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Dette er en fantasybok og ikke helt den type sjanger jeg normalt sett leser. Dette er faktisk andre bok jeg leser innenfor denne sjangeren. Forlagets omtale fanget interessen min, og noen ganger er det deilig å lese litt annerledes bøker.

Boka er veldig lettlest med store bokstavtyper - og den var utlest på noen timer. Den passer nok best for ungdom, men kan fint leses av alle.

Handlingen foregår på en øy med et kloster, men noe innslag av fantasyscener. Boka får pluss for orginal historie. Det finnes to bøker til i denne serien. Det er bra, for jeg er spent på hvordan det går videre spesielt med Maresi og Jai.


Om forfatteren:

Finsk-svenske Maria Turtschaninoff (født 1977) bor i Karis, Finland. Hun debuterte skjønnlitterært i 2007 med romanen De Ännu Inte Valda. Hun er kjent for å skape historieinspirerte fantasiverdener med sterke, kvinnelige protagonister. Hun har en master i humanøkologi og er fulltidsforfatter, og regner J.R.R. Tolkien, Philip Pullman, Ursula K. Le Guin og C.S. Lewis blant sine favorittforfattere. Hun har mottatt flere priser for sitt litterære arbeid. Les mer om henne her: http://turtschaninoff.blogspot.no/

 

Gursli Berg