Skip to main content

Fiskegrateng

  • Anne Lise Johannessen

Denne uken har vi vært så heldige å få testet Godt Levert: Grete Roede-menyen, her kan du se hva vi synes om den første retten: "Borte-hjemmelaget" fiskegrateng.

For å lage denne retten trenger vi:

6-700 g potet
1-2 ss olje (B)

1 pose fiskegrateng
Brødkrumme/griljermel (B)

Saften av 1/2 sitron
5-6 gulrøtter
2 epler - revet
1 pk finhakket persille


Alle ingrediensene fulgte med i esken med unntak av det som er markert med (B), det anses som basisvarer man har i skapet fra før.

Sett ovnen på 200 grader varmluft. Koke opp poteter i lettsaltet vann og la de koke møre, i ca. 15 minutter.

Smør en ildfast form med olje og hell fiskegratengblandingen i formen. Dryss over brødkrumme. La gratengen steke ca. 20-25 min midt i ovnen.

Bland sammen revet eple og gulrot og press over litt sitronsaft.

Dryss persille over gratengen ved servering.

Oppskriften er publisert med tillatelse fra Godtlevert.


Det var lett å følge oppskriften. Jeg føler ikke at maten ble laget helt fra bunnen av siden selve fiskegratengen kom ferdig laget i en vakumpose - MEN det var deilig å spare tid på det!

Posjonen var mer enn nok til oss 4. Dette er i utgangspunktet en Grete Roede-oppskrift, men vi har "jukset litt" og brukt noen tilleggsprodukter. I oppskriftsheftet står det også tips om å blande inn hakkede urter, revet ingefær, mer muskatnøtt, sitronsaft og/eller sitronsskall for å få mer smak. Vi gjorde ikke det. Vi glemte også å ha persille på retten.

Dette er som sagt en Grete Roede-meny og er laget med utgangspunkt i folk som skal gå ned noen kilo. Det står angitt hvor stor posjon du bør ta og hvor mange kalorier dette utgjør.

Nedenfor har vi gitt våre kommentarer.

Fred Are: Jeg likte dette godt. Fisken var mild og god (sei). Gulrotraspen var søt og fin. Potene var gode og faste. Det var nok mat. Et tips er å ha på selskapsdressing med dillsmak. Terningskast: 5

Anne Lise: Jeg er egentlig ingen fiskespiser, og i utgangspunktet liker jeg ikke fiskegrateng og spesielt ikke når det er makaroni i den. Jeg er heller ikke så glad i kokte poteter uten saus på, så jeg tok litt smør og melk og laget min posjon til potetstappe. Fisken var mild, og gratengen var grei nok. Jeg likte spesielt godt gulrotraspen. Terningkast 3.

Anders, 13: Dette var godt. Har ikke så mange andre kommentarer. Tok en bit av gulrotraspen fordi han måtte ;) - Synes den var "juicy". Terningkast: 4

Mona, 17: Det var god fiskegrateng, men smaker lite fisk pga mye purre. Gulrotraspen var litt skarp - jeg liker ikke syrligheten fra eplet. Terningkast: 4


Samleartikkel med totalvurdering av uka, kommer i slutten av uka :)