Skip to main content

Drikkepress

  • Lene Elisabeth Tårnes

“Herregud, bli med da, bare la bilen stå! Drikk med meg da, det er så kjedelig at du ikke drikker. Så kjedelig du er…

Mange opplever drikkepress, og det er ting jeg ikke synes noe om - og jeg skal ikke si at aldri jeg har gitt uttrykk for at folk er trege for at de ikke drikker. For det har jeg gjort”

Jeg hadde en periode hvis det i det hele tatt kan kalles en periode på ca 8 år hvor jeg festet nesten hver helg. Jeg hadde vært i et langt forhold fra da jeg hadde fylt 19 år. Da jeg ble singel, fant jeg ut at jeg skulle leve «ungdomstiden» min. Det vedvarte i 8 år, men det var ikke hver gang mine venner kunne, og da maste jeg - mye på dem. Hvis noen sa at de ville bli med, så ble jeg så glad. Dersom de da sa de skulle kjøre og ikke drikke, da ble jeg ikke fornøyd - Det er for dumt, men jeg husker det var slik dessverre.

Jeg vet at jeg drev litt drikkepress da, for det var ikke så gøy å feste alene. Men det er jo ikke normalt å ha en slik tanke. Det skjønte jeg fort, for vi hadde det jo også kjempegøy uten at de drakk.

Folk må jo få gjøre som de vil og man skal ikke drive drikkepress. Og hvem skulle ikke ønske at man var i den edru’es sko dagen derpå tro…Den som ler sist ler best.

Nå har jeg blitt den som drikker meget sjeldent og får innimellom høre at jeg er treg. Jeg syns det er greit nok å høre det fra venner, men når man blir oppfattet eller oppfatter andre som å være en kjedelig person når man er på en fest edru - det er ikke greit.

Hver person er sin egen herre! Det er den og ingen andre som skal bestemme om det skal drikkes eller ei. Sånn er det bare!


 

Lene Elisabeth Tårnes som har skrevet denne artikkelen, er kvinnen bak bloggen:

Lene Elisabeth Tårnes

Hun er 47 år, og bor i Larvik. Hun har en sønn, tre bonusbarn, og en hund.