Skip to main content

Barnebursdager er best hjemme

  • helti100.no

Å arrangere barnebursdag kan være en strevsom affære. Likevel synes 83 % det er best å feire hjemme.

Men med litt planlegging og fantasi kan det bli riktig så moro. Ta med bursdagsbarnet på forberedelsene og lag geléfigurer!

Alle som har barn vet hvor anstrengende det kan være å holde et barneselskap. Likevel velger 83 % å arrangere barnebursdagen hjemme, skal vi tro en undersøkelse utført av Norstat. Dette avliver dermed myten om at vi sender ungene på kino eller hamburgerrestaurant når poden fyller år. Foruten økonomiske grunner, er tradisjon en viktig faktor. Mange av oss ønsker å gjenskape barneselskapet slik vi selv husker det. Dessuten er det enklere å holde styr på barna i ditt eget hjem i forhold til å løpe rundt på kino og restaurant. Her får du noen tips og retningslinjer for hvordan bursdagen skal bli en suksess.

 

Meny: Pølser og gele!

Pølser er både enkelt og godt. Det krever ingen forberedelser og de aller fleste liker det.

Gelé er populært som aldri før og utvalget er bedre enn noen gang. Kjøp for all del ferdig gelé på kartong, det er mye enklere. Det har kommet en rekke gode smaker i det siste, for eksempel eple eller fersken.

– Vi assosierer gjerne gelé med barn, selskap og glede, sier Jarle Jodnes, merkevaresjef for Piano. De to siste årene har Piano gelé økt med 29 prosent, noe som bekrefter at gelé holder stand som én av barnas favoritter

Gelé egner seg utmerket til lek fordi det er så lett å forme den. Før du setter i gang må du varme den ferdige geleen i en kjele til den blir helt flytende. Hell deretter den flytende geleen i hva du måtte ønske.

Sandkasseleker fungerer utmerket. Du kan også bruke andre former av dyr o.l. som du finner i hobbyforetninger. Et godt tips er å lage figurene dagen før med bursdagsbarnet.

 

Hvem, hva, når?

Ikke inviter for mange og sørg for at du ikke er alene! Når barna er 4-5 år er ti gjester mer enn nok. Er barnet ditt i skolealder, er det ofte slik at hele klassen blir invitert. Når det gjelder tidspunkt, er det lurt å ikke starte for tidlig. Foreldrene må få tid til å komme hjem fra jobb før de må kjøre barna til selskap.

Et gjennomsnittlig barneselskap varer 2 - 3 timer. Vær nøye med å skrive på invitasjonene nøyaktig når selskapet begynner og slutter. Enkelte foreldre har en tendens til å la barna sine forbli uavhentet en god stund etter at selskapet er slutt så de selv kan få tid til å handle eller gjøre unna andre ting.

 

Lek og moro

Når du planlegger aktiviteter kan det lønne seg å huske på at barns oppmerksomhet fort kan svikte. Av den grunn er det alltid lurt å ha flere leker og aktiviteter planlagt enn det du tror du får bruk for. Her er et par morsomme forslag til leker:

  • Den lengste remsa:
    Gi alle barna hver sin serviett eller papirark. Nå er det om å gjøre og rive den aller lengste, sammenhengende remsa. Legg remsene ut i stua og mål hvem som er vinneren.

  • Gurgle-karaoke:
    Lag to eller tre lag og gi hvert lag en kurv med papirbiter med sangnavn. En på hvert lag trekker en lapp fra kurven uten å vise til de andre på laget. Nå skal sangen gurgles til de andre på laget som må gjette hvilken sang det er. Laget som gjetter flest sanger vinner!

  • Såre rumper:
    Legg masse puter rundt på gulvet. En voksen styrer musikken. Mens det spilles musikk kan barna gå og danse rundt på gulvet. Når musikken plutselig stoppes, må alle fortest mulig sette seg på hver sin pute, uten å komme nær gulvet. For hver gang fjerner du en pute, og den som ikke setter seg eller berører gulvet er ute. Den siste som klarer å sette seg vinner.