Skip to main content

Naboparet

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Shari Lapena
Boka er fått i julegave

Naboparet er en intens psykologisk krim, der forfatteren liker å utforske hva som skjer i nære relasjoner når man er utsatt for ekstremt press, og om vi kjenner vår familie, venner eller naboer så godt som vi tror...

Anne og Marco er invitert til naboparet på middag, og da barnevakten avlyser i siste liten, lar de sin seks måneder gamle datter, Cora, ligge hjemme og sove. De har med seg babycall og veksler på å gå hjem og se til henne hver halvtime.

Likevel, da de kommer hjem på slutten av kvelden, står inngangsdøren på gløtt, og Cora er borte. Hva har skjedd? Hvem kan stå bak? Hvor er Cora?

Anne og Marco begynner å grave i hverandres historier. Vet de alt om hverandre? Kjenner de familiene sine, vennene? Og hva vet vi om naboene våre?

Forfatter: Shari Lapena
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2017
Originaltittel: The Couple Next Door
Oversatt av: Inge Ulrik Gundersen
Antall sider: 335
Format: Innbundet
Kilde: Fått i julegave 2017


Min mening:
Denne boka hadde jeg lest litt dårlig kritikk om på en blogg tidligere i år. Jeg synes likevel den så spennende ut, så jeg ønsket meg den til jul - og fikk den. I starten av boka, tenkte jeg at den ikke var så veldig bra - men den tok seg opp etterhvert. Jeg føler likevel at jeg har lest denne eller en veldig lik historie et annet sted - ellers så har jeg bare lest en veldig detaljert omtale av denne tidligere - det kan hende. Jeg synes boka bød på mye spenning, og selv om du tror at løsningen er ganske opplagt, så er den kanskje ikke det likevel. Boka er en god og lettlest leseopplevelse, og den anbefales. Forfatteren kommer dessuten med ny bok i 2018. Jeg gleder meg til å lese den.


Om forfatteren:
Shari Lapena arbeidet som advokat og engelsklærer før hun begynte å skrive.

Hun har tidligere publisert to litterære romaner. Naboparet og En fremmed i huset er hennes to første spenningsromaner.

Gyldendal