Skip to main content

Hjerteknuser

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Geir Tangen
Leseeksemplar fra Gyldendal

17 år gamle Alexander våkner i samme seng som ei jente på fest. Det er bare ett problem, jenta er død. Alexander husker ingenting. Han ringer til faren, journalist Viljar Ravn Gudmundsson. Etterhvert kommer politiet, og Alexander stikker av i farens bil. Det viser seg etterhvert at det i tillegg til alkohol også har vært tilgang på narkotika på festen.

Debutboka til Geir Tangen var Maestro som jeg leste tidligere i år. Dette er bok nummer to om de samme hovedpersonene. Noen ganger er det sånn at den andre boka er dårligere enn den første, det er ikke tilfellet her!

Forfatteren skriver gode historier med et bra språk. Jeg blir fanget inn i historien fra første side.

Forfatteren har igjen dratt inn henvisninger til andre kjente forfattere. Det er gøy. Han skiver i etterordet at denne serien er hans hyllest til krimsjangeren, og det er en fin hyllest.

Tredje bok i trilogien, Død manns tango er allerde utgitt, og ligger i min lesehaug hjemme. Jeg gleder meg til å følge Lotte og Viljar videre.

 

Forlaget skriver:
Journalisten Viljar Ravn Gudmundsson og politietterforsker Lotte Skeisvoll har akkurat begynt å komme seg etter saken med seriemorderen som kalte seg selv Maestro, idet en ny kriminalsak ryster dem begge. I et av Haugesunds finere villastrøk blir en ung jente funnet drept etter en fest.
   
Nærmere undersøkelser avdekker et mye tyngre ungdomsmiljø enn noen hadde kunnet forestille seg, en dødelig cocktail av høyreekstremisme, eksperimentell sex og narkotika. Og midt i dette: Viljars egen 17 år gamle sønn. For en usikker ungdom er avstanden mellom himmel og helvete farlig kort, og hvert nye skritt et potensielt feilsteg.


Forfatter: Geir Tangen
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 415
Format: Pocket
Kilde: Leseeksemplar


Om forfatteren:
Geir Tangen (f.1970) er fra Øystese i Hardanger, men har vært bosatt i Haugesund siden 1996.

Han er utdannet allmennlærer og har jobbet i ungdomsskolen siden 1996. Han har også jobbet som frilansjournalist i radio, TV og aviser siden 1990, og driver Norges største krimblogg der han anmelder krimbøker.

Fra sommeren 2016 er han forfatter på heltid. Han debuterte i januar 2016 med krimromanen "Maestro" på eget forlag, og gjorde umiddelbar suksess med denne. Maestro og oppfølgeren Hjerteknuser er nå solgt til 15 land. Geir Tangen tilhører svenske Ahlander Agencys stab av internasjonale forfattere.

 

Er du glad i å lese, og ønsker deg et lesebrett?

Nå kan du vinne et lesebrett fra PocketBook i guppa Krimbøker

https://www.facebook.com/groups/795418894238330/

 

Meld deg inn i disse gruppene på på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips

- Krimbøker

-
Lesetips for bokelskere

 



Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør leseeksemplarer fra forlag merkes med reklame. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka kan ikke videreselges i ettertid.

 

Gyldendal