Skip to main content

Fotballtur til London

  • Johan Peterson

Denne sesongen har ikke vært den beste som Arsenal-fan. Arsenal ligger akkurat nå på 6.plass, er ute av FA-Cupen, tapte finalen i ligacupen og spiller i Europa League. Håpet ligger i sistnevnte, siden laget kan kvalifisere seg til Champions League, der de ønsker å være, hvis de vinner Europa League.

Laget har hatt store problemer med forsvarsspillet sitt, som ikke har fungert på en tilfredsstillende måte. Det nye oppkjøpet Lacazette startet sesongen veldig bra, men har i løpet av andre halvdel av sesongen ikke fått til scoringene. Det nye oppkjøpet Aubameyang ser ut til å være et bra tilskudd i troppen, men han får dessverre ikke lov til å spille i Europa League, siden han har representert et annet lag tidligere i sesongen.

Tidligere i år fikk jeg muligheten til å dra til England på kamp. Jeg fløy med Norwegian til London og landet på Gatwick lufthavn. Det har alltid gått lett å komme seg gjennom flyplassen og videre med Gatwick Express til Victoria Station. Reisen tar cirka en halv time og koster rundt 200 kroner. Ved Victoria kjøpte jeg et Oyster Card, som jeg lastet med penger - et enkelt system til å betale for seg når du tar t-banen i London.

Reisen gikk videre til Grand hotel Park Paddington Court ved Paddington Station, et fire-stjerners hotell. Det er nesten er et must når tre-stjerners generelt ikke er noe særlig i London. Deretter ble det middag og en rolig kveld for å lade opp før fotballkampen på lørdag.

Tid for North London Derby mellom Tottenham og Arsenal

Lørdag og kampdag starter med frokost på hotellet, og siden kampen startet allerede 12.30 så dro jeg direkte til Wembley Stadium i nordvest-London etter frokost. Det går et direktetog fra Paddington som tar cirka 20 minutter. Jeg var virkelig godt påkledd, siden det bare var 3-4 grader og regn, men engelskmenn kler seg nesten som om det skulle være sommer. Fordi Tottenham var hjemmelaget, så var det et klart flertall av Tottenham-fans på plass, men en tapper Arsenal-fan holdt banneret høyt og danset løs på en høyde utenfor arenaen.

Vel inne på stadion var det en utrolig stemning, og det ble publikumsrekord for Premier League med 83 222 tilskuere på stedet. Kampen ble dominert av hjemmelaget Tottenham som tok ledelsen i første halvdel, gjennom den notoriske målscoreren Harry Kane. Tottenham hadde mange sjanser til å utvide ledelsen sin, men resultatet stod tiden ut. Arsenal hadde et par gode sjanser til å skåre på slutten, da Lacazette ble frigjort, men det ble dessverre ikke dagen for Arsenal.

Det var virkelig gode seter på langsiden, ganske langt ned i nærheten av banen, og helt på grensen mellom hjemmelaget og bortelaget sine støttespillere. Billettene ble funnet gjennom sammenlignings-siden www.fotballbillett.com, der kan du sammenligne de ulike prisene til reisearrangørene og for eksempel se hvilke selskaper som er offisielle samarbeidspartnere med Tottenham.

Resten av helgen ble tilbrakt med god mat og shopping med kone og barn, for det går jo ikke an å reise rett hjem!

 Fotballbillett.com er en samleside for fotballbilletter og pakkereiser der du raskt kan sammenligne ulike tilbud fra en rekke norske billettselskaper og reisebyråer. Du kan sammenligne alt fra frittstående kampbilletter til komplette pakker med hotell og flyreise.

Uansett om du er ute etter billetter til favorittlaget ditt i noen av de store ligaene eller til landslagskamper finner du her selskaper som selger billetter til kampen. For øyeblikket finnes det omtrent 20 selskaper på nettsiden deres.