Skip to main content

Kanariøyene

  • Anne Lise Johannessen

Mye er sagt om Kanariøyene, og få om noen reisemål er så innarbeidet i folks bevissthet som nettopp denne øygruppen utenfor Afrikas nordvestkyst. For alle på leting etter vakre sandstrender, flotte hoteller, god mat, høye temperaturer og muligheten å drive vannsport, vil trives på Kanariøyene.

Turistmaskinen fungerer utmerket, og for mange er en tur ned hit en perfekt avkobling fra hverdagen.


Kanariøyene består av:

El Hierro
El Hierro er den vestligste av Kanariøyene og har ca. 12.000 innbyggere. Som turistmål er denne øya ganske ny, noe som gjør at turismen ikke er særlig utbygd. En reise til El Hierro gjøres ofte i kombinasjon med andre chartermål.

 

Fuerteventura
Fuerteventura er med sine 35.000 innbyggere en rolig øy, kjent for sine lange, vakre sandstrender og tørre og solfylte klima. Turismen på øya er relativt ny og derfor ikke så utbygd som de andre øyene. Det er til sammen 75 kilometer med sandstrender på Fuerteventura. Ca. 50 kilometer av disse er gule, mens 25 kilometer av disse består av lavasand.

 

Gran Canaria
Kanariøyene er blant nordmenns favoritter når sydenferien skal planlegges. Av alle kanariøyene troner Gran Canaria øverst som den mest populære med nærmere 150.000 besøkende hvert år. Det er her du finner de store og populære feriekompleksene og de flotte, kilometerlange sandstrendene. Turismen på øya er meget viktig og utgjør faktisk 75% av alle inntektene for myndighetene.

 

La Gomea
La Gomera er bare på beskjedne 370 kvadratkilometer, men er "stor" på mange andre måter. Naturen og fjellandskapet er både dramatisk og
imponerende. Her har du mulighet å vandre i et frodig og grønt landskap med høye fjell, dype daler, bratte fjellsider og en fargerik flora og fauna. La Gomera har ingen flyplass, noe de bratte fjellene må ta skylden for. Det innebærer at du må bruke båt for å komme hit.

 

La Graciosa
La Graciosa er en vakker liten øy nord for Lanzarote og med under 1.000 innbyggere. Blant de norske turoperatørene er det bare Star Tour som kan friste med en tur ut hit. Denne bortgjemte øya blir ofte bare kalt den åttende Kanariøya og er absolutt verdt en tur innom.

 

La Palma
Husker du Madonna-sangen "La isla Bonita"? Vet du hva det betyr? Det betyr "Den vakre øya". Også La Palma blir kalt Den vakre øya, et klengenavn som nok har sitt utspring i den flotte og fargerike flora og fauna på øyriket. Som turistmål er La Palma ennå utprøvd for mange, men det er mye som tyder på at dette er i ferd med å snu.

 

Lanzarote
Lanzarote er en velkjent ferieøy og ligger helt nordøst i forhold til de øvrige Kanariøyene. Det mest særpregede med Lanzarote er at øya er vulkansk, noe som gjør at de fleste sandstrender består av mørk lavasand. Øyas navn har sin opprinnelse fra den Italienske sjøfareren Lancelotto Malocello, som kom til øya i 1312. Lanzarote er ikke så kommersialisert som Gran Canaria og utviklingen av turismen har tatt en annen retning enn andre kanariøyer. Av øyas rundt 100.000 innbyggerer, bor de fleste lengst i sør. Det er i sør og sørøst du også finner du mest populære ferieanleggene.

 

Tenerife
Det er trolig blandingen mellom sol, strand og fornøyelser som trekker til seg alle turistene. Årlig mottar øygruppen rundt 5 millioner mennesker, alle på jakt etter forskjellige ting. Noen ønsker å feste, noen ønsker å ta det rolig sammen med familien, mens andre igjen ønsker å oppleve flott natur og ekte kanarisk sjarm. Dette er den største kanariøya rent arealmessig, med sin 2057 kvadratkilometer. Det bor 695.000 mennesker her og hovedstaden heter Santa Cruz de Tenerife og ligger helt nordøst på øya.

 

Kilde: Ferieguiden.no