Skip to main content

Ta en pause med helgeturer!

  • Anne Lise Johannessen

Og for noen herlige destinasjoner du kan komme til! Jeg har selv reist masse, og helgeturer har gitt meg noen fantastiske opplevelser. Om det bare er en by, du skal besøke, trenger du nok ikke mer enn 2-3 dager for å få med deg masse, og samtidig slapper du automatisk mer av, når du kommer bort fra hjemmet. Det finnes masse muligheter for å reise i Norge – noe som jeg har gjort en del – og ellers finnes det noen vakre byer en kort flytur unna: Barcelona, London, Roma… Ja, det er bare å velge!

Forrige år hadde jeg en helg i Reykjavik på Island med kjæresten min. Og for en tur! Det var en av de mer spesielle destinasjoner for en helgetur, og en av de jeg husker best. Reisen var booket gjennom http://www.expedia.no/, og varte bare fredag kveld til søndag ettermiddag. Men det var to dager, jeg nok aldri glemmer. Island er et utrolig land med en natur, man nesten ikke kan forestille seg.

Vi tok blant annet en tur til Gullfoss – et utrolig vakkert syn, som man kunne stå og nyte uten å bli forstyrret. Som dere kan se på bilde var det noe, man ikke glemmer fort igjen! Og generelt brukte vi en del tid på å gå rundt for oss selv og nyte utsikten, og den annerledes naturen.

Men men men, Island – og spesielt Reykjavik – er ikke bare natur og ro altså! Det er kanskje det første man forbinder det med, men Reykjavik har masse annet å tilby! Det er en kjempe koselig liten by, som er deilig å gå rundt i, og her kan man lett bruke mange timer. Her kan du besøke lokale butikker og restauranter, dra på markeder, besøke konsertsaler eller museer, dra på kino, kjøpe tradisjonelle klær, smake på tradisjonell islandsk mat – eller velge mer ’globale’ spisesteder, hvis du har lyst på det… Ja, du kan gjøre akkurat det du vil i denne søte byen!

Vi er begge ganske interessert i kultur og historie og liker å få med oss litt av den lokale følelsen og historien, når vi besøker nye destinasjoner. Derfor hadde vi en fantastisk opplevelse med å dra på Nasjonalmuseet. Det er noe, jeg kan anbefale alle som skal besøke Island!

Du kan få mye ut av to dager på Island, både i hovedstaden (som du ser på bilde), og hvis du reiser litt uten for. Det er en destinasjon for alle, spesielt om du er glad i natur og trenger en helg med litt ro og fred. Vi hadde hvert fall en helt fantastisk helgetur dit, og derfor vil jeg anbefale alle å gjøre det samme!

Er du mer til storbyliv, eller vil du reise i Norge? Eller trenger du kanskje en varmere destinasjon? Fortvil ikke! Det er et utrolig stort utvalg, og jeg oppdaterer alltid reiseselskapenes hjemmesider for å finne nye tilbud, eller se hvem som har noen bra kampanjer. Ta en pause fra hverdagens stress og reise hvor du vil – uten å ta fri. Kan det bli bedre?