Skip to main content

Prikk-til-prikk i dyreriket

  • Anne Lise Johannessen

Da jeg var liten elsket jeg prikk-til-brikk-bilder. Du vet der du får oppgitt små prikker med tall og skal tegne en strekk mellom, og til slutt blir det en figur. Det var veldig gøy da jeg en dag oppdaget at Kontur Forlag har laget egne bøker med slike prikk-bilder - og litt mer avansert enn de jeg tegnet i min barndom.

Den boka jeg fikk tilsendt heter 1000 Punkt-til-punkt: Dyreriket. Som navnet sier, så er det altså 1000 punkter i hver oppgave, så hvert dyr tar litt tid. Boka består av 20 forskjellige oppgaver, og som regel vet man ikke hva slags dyr det er før man har kommet et stykke på vei. Her finner du alt fra katt og hund til mer eksotiske skapninger kledd i fjær, pels og skall.

For å gjøre det hele litt mer oversiktlig, har punktene en fargekode. Hver oppgave tar ca en halvtime, og tegningene kan du gjerne rive ut og henge på veggen etterpå - baksiden er blank. 

Det er den grafiske designeren Thomas Pavitte som har satt sammen oppgavene som er laget av flere forskjellige kunstnere.

Morsom bok som passer for alle i alle aldere. Fin aktivitet for hele familien.  Riv f.eks. ut en til hver og se hvem som blir ferdig først og får de peneste strekene.

Her kan dere se noen bilder:

  Kontur