Skip to main content

Mørk sjokoladekake uten gluten og melk

  • Lene Kristin Mellingen

Her er en oppskrift på sjokoladekake som er glutenfri og uten melk :) Som er kjempe god og saftig :) Passer også uten glasur.

 

8- 10 biter.

125 gr. Smør uten melk(Men tåler du melk, så er det like greit å bruke vanlig smør :))

1 dl Glutenfritt mel (Lys blanding).

2 1/2 dl Sukker.

1/2 dl Maizenna.

2 ts Vaniljesukker.

1 krm(Kryddermål) Salt.

4 ss Kakao.

1/2 ts Bakepulver.

3 Egg.

 

Smelt smøret, la det avkjøles. Bland så alt det tørre. Visp eggene lett sammen og bland de i smøret. Bland så alt sammen, og rør forsiktig ut alle klumper. Ha den i ei 25 cm form. Stek så kaken på 175 grader i ca. 25- 30 min.

 

 

Glasur:

3 dl Melis.

4 ss Smeltet smør. (Smør uten salt, soya og melk).

4 ss Sterk kaffe.

1 ss Kakao.

2 ts Vaniljesukker.

 

Bland alt og rør ut alle klumper. Ha den så på kaken :)


 

Lene Kristin Mellingen driver bloggen Søtmonsen. Der er det mange oppskrifter på både matretter, kaker og desserter. Du kan finne noen enkle tips innen matlaging, og litt diettsnakk, og litt småtterier utenfor dette også.

Besøk nettsiden hennes her: