Lårbiff av kylling med baconsurret nykål, bakte nypoteter og persille- og parmesankrem
Denne uken har vi vært så heldige å få testet Adams orginale matkasse, her kan du se hva vi synes om den femte retten: Lårbiff av kylling med baconsurret nykål, bakte nypoteter og persille- og parmesankrem.
For å lage denne retten trenger vi:
- Baconstrimler
- Creme fraiche
- Lårbiff av kylling
- Nykål
- Nypotet
- Parmesan
- Persille
- Sitron
- Olivenolje (H)
- Olje (H)
- Salt (H)
- Smør (H)
- Svart pepper (H)
Alle ingrediensene fulgte med i esken med unntak av det som er markert med (H), det anses som basisvarer man har i skapet fra før.
- Sett ovnen på 220 grader.
- Kutt 1 pk nypotet opp i grove biter og ha i en ildfast form. Ha over litt olivenolje, salt og svart pepper, og bak i ovnen i ca 25 minutter, eller til potetene er møre.
- Ha ca 600 g lårbiff av kylling i en ildfast form, og krydre med salt, svart pepper og olje. Bakes i ovnen i ca 25-30 minutter.
- Finsnitt 1 stk nykål og legg på en tallerken.
- Kutt ca 100 g baconstrimler opp i mindre biter. Stek dette i litt olje i en vid stekepanne/wokpanne på middels/høy varme til det får en gyllenbrun farge. Ha så på 1 ss smør og kål, og stek til kålen faller sammen og har blitt mør. Smak til med salt, svart pepper og sitronsaft fra 1/4 stk sitron.
- Finhakk 1/2 pk persille og 1/2 pk parmesan. Bland dette med 1/2 boks creme fraiche, og smak til med salt, svart pepper og sitronsaft fra 1/4 stk sitron.
- Server lårbiff av kylling med baconsurret nykål, bakte nypoteter og persille- og parmesankrem.
Oppskriften er publisert med tillatelse fra Adams matkasse.
Denne gangen var det Fred Are som laget middagen alene. Det gikk raskt og fremgangsmåten var enkel å følge. Oppskriften var i heftet merket som 'middels".
Alle likte denne retten. Anders var ikke hjemme, men varmet opp og spiste senere på kvelden når han kom hjem.
Fred Are: Litt rar smak på kyllingen. Potetene var veldig gode - og dippen. Terningkast: 3
Anne Lise: Jeg likte dette veldig godt - VELDIG god dip :). Det var litt lite kylling kanskje, og hadde ikke vært nok til en gjest denne dagen. Jeg ble ikke begeistra for kålblandingen, dette vipper karakteren ned et lite hakk. Terningkast: 4.
Mona, 17: Dette var godt. Både kylling og kålblanding var helt ok. Det smakte enda bedre med dippen. Terningkast: 5
Samleartikkel med totalvurdering av uka, kommer i slutten av uka :)
Dersom du vil prøve en ukesmeny fra Adams
- kan du trykke på logoen under. (BARNEMIX kommer som rabattkode)
Da får du 15 % rabatt på første bestilling, og en gratis fruktkasse på bestilling nr 2.