Skip to main content

Project Life

  • Elisabeth Hatlen
:Artikkelen inneholder annonse fra stempelprodusenten:


Hei. I dag vil jeg vise dere en enkel tutorial på en project life side. Også kalt lommescrapping eller PL. Vi fikk denne gangen utdelt digitale stempel fra: Sweet escape. Mitt motiv heter: Sweet cake. Utfordringen denne gangen var fargetema lilla og rosa. Ett fargetema som var mitt i blinken for meg, da jeg elsker både lilla og rosa.

 

Det første jeg gjør når jeg skal lage en PL-side, er og finne bilder. Denne gangen var dette veldig enkelt da jeg hadde det digitale motivet som utgangspunkt.

Etter at jeg har funnet frem bilder så er det papir og lomme som skal finnes frem. Lommer til PL er og få kjøpt i mange størrelser og oppdelinger. I mine album er det en blanding av både små og store sider. Det finnes masse ferdige kort til pl, men denne gangen ville jeg lage mine egne kort. Det er også en super måte og bruke opp restepapir på. Men for denne siden gikk jeg til innkjøp av nye ark som passet til motiv og tema.

 

 

Sidene blir helt forskjellige utifra hvilket papir man velger. Her ser du hvordan 2 forskjellige papir påvirker hvordan bilda kommer frem.

 

 

 

Det neste jeg gjør er å skjære til papira jeg vil bruke til riktig størrelse. Alle lommene på denne siden har standard størrelsene 10*7,5 cm, 10*15 cm og 10*10 cm.

Det neste jeg så gjør er å avrunde hjørna på alle bilder og kort til siden min. Dette er ikke noe du må gjøre. Noen liker de kantede og noen liker de avrundet. De fleste PL-kort som er å få kjøpt er med avrundet hjørne. Jeg for min del syns sidene blir mykere med avrundede hjørner.

 

 

Neste steg er å lime sammen kort og bilde. Jeg bruker vanlige fotohjørner til dette. Jeg valgte å bruke en liten ramme rundt korta for å fremheve fargekombinasjonen og bildene.

 

 

Så er det det kjekkeste igjen. Pyntingen. Det som må tenkes på her er at pynten må være flat. Blomster og tykkere gjenstander får ikke plass i lommene. Utstansede motiver, stickerser, halvperler, enameldots og andre flate gjenstander passer fint.

Jeg har denne gangen valgt å bruke dies i glitterpapir til tekstene mine. Glitterlim og stickerser til pynt. Jeg vil ha siden enkel og stilren, men her er alt lov.

 

 

Jeg har fargelagt motivet med følgende farger:

Hud: E11, E02, E000, E0000
Hår: E74, E31, E23
Bluse: V95, V93, V31
Forkle: B000. B0000, C0, C00
Fat: C4, C0, C00
Kake: E29, E27, E25 og E51, C0

 

 

Materialliste:

-Mønsterpapir fra Pion design. Serien: Where the roses grow
-PL-lommer design R, fra Becky Higgins
-Glitterpapir fra American craft
-Stickerser fra Momenta
-Alfabet dies fra Nellie
-Bård dies fra Marianne design
-Glitterlim
-blomster fra Prima

Alt jeg har brukt har jeg kjøpt hos scrappebutikken: Scrapomania.no

 

Det var min tutorial for denne gang. Ønsker dere en fin dag og nyt resten av vinteren.

DT-Elisabeth

 

Motiv: Sweet escape