Skip to main content

Pop-Up Kort

  • Gunn Helene Udnæs
:Artikkelen inneholder annonse fra stempelprodusenten:

Det ble nok en utfordring da dette bidraget skulle lages med denne skjønne hundevalpen fra Stamp a Hoot. Første gang jeg har laget noe med et dyremotiv ( tror jeg :) ) Og i alle fall første gang på fargelegging av hund. Jeg har fargelagt motivet først, deretter fant jeg forskjellige mønsterpapir som jeg kunne tenke meg å bruke.

Kortet ble holdt i brunfarger og blåfarger, og er kuttet 15x30 cm. Har brukt flere paneler oppå hverandre her, og trekanta hjørner så det skal se ut som fotolommer. Da jeg ikke fant sugerør i rette farge, så lagde jeg det enkelt selv ved å rulle/tvinne et firkanta mønsterpapir stramt rundt en strikkepinne. Bør gjøres fra hjørne til hjørne.

Flaggbanneret lagde jeg av trekanter som er festet med limputer. Det er også flagget på sugerøret og motivet med hunden. Så fant jeg to blå knapper som jeg tredde hampetau gjennom, og lagde også en sløyfe av det.

Inni er kortet litt mer komplisert, da jeg ville lage et lite hundehus til valpen. Dette åpner seg i full størrelse når kortet blir åpnet....derav navnet Pop-up-kort.

Her tegnet jeg også en rekke med hundespor, og pyntet litt :)

 

Hundehuset er laget etter mal, og limes på kortet. Viktig at bakerste hushjørne limes akkurat i bretten på kortet.


Materialliste :
• Hunden er fargelagt med promarkers : Cocoa og Terracotta, samt en Touch tusj - Natural oak.
• Diverse mønsterpapir fra : Panduro, Kaisercraft, Pion, og Nille
• Knapper fra Europris
• Sugerør lagd av papir fra Pion
• Hampetau og halvperler

 

Håper dette kan være til inspirasjon, er ivertfall kjempegøy å lage :)

Scrappeklem fra Gunn Helene

 

Motiv: Stamp a Hoot