Skip to main content

Med barn til Alanya, Tyrkia

  • Iren

Mai 2002 var tiden inne for 2 uker i Alanya i Tyrkia. Jeg har tidliger vært i denne byen 5 ganger og kjente stedet ganske godt. Derfor var i grunn valget enkelt da vi skulle bestille og reise til varmere strøk. Stedet kan trygt anbefales til alle barnefamilier.


Vi reiste fra Gardemoen på ettermiddagen og kom til Antalya på kvelden,flyturen gikk greit vi hadde ikke eget sete til min sønn på 15 mnd, det var litt trangt, men vi visste ikke at vi kunne bestilt plass foran i flyet.

Fra flyplassen i Antalya til Alanya må vi kjøre buss i ca 2 timer, også denne reisen gikk bra for oss, han sov hele veien og bussen var ikke ikke så full, så det er god plass til eget sete slik at barna kan få mulighet til og sove.

Da vi kom til Alanya hadde vi bestilt plass på Villa Moon flower, dette er et hotell som ligger like ved sentrum,men uten for bråket og trafikken og det var gratis buss til stranda hver dag.

Hotellet er vellegnet for barnefamilier, det finnes et stort bassengområde med eget barnebasseng, ellers er det klubber som barna kan delta i. Guaiden treffes ofte på hotellet og er veldig behjelpelig om du trenger hjelp.

Ellers er Alanya et sted med mange muligheter, her har du to strender som byr på sitt, på den østre siden av klippen, som deler byen i to og er verd et besøk finner du østre stranden, denne er egnet for barnefamilier, da det ikke er dypt, så har vi den kjente Kleopatra stranda på andre siden, her kan det være store bølger og det er brådypt, men alle solsengene ligger forholdsvis langt fra strandlinja slik at det er ikke noe problem og holde barna fra vannet.

Ellers er tyrkerne kjente for sin gjestfrihet og de elsker barn, du må ikke bli forundret om de tar opp deres barn for og vise det frem til andre som sitter lengre inni butikken, er du på restaurant eller på markedet kommer det gjerne en som ser etter ditt barn, mens du spiser eller pruter på noe du har funnet av interesse.

Alanya har billige priser og et variert tilbud for alle, stedet passer for alle og ikke minst barnefamilier.

Det er lett og få tak i bleier til barna, og det finnes grøt i alle butikker, det jeg slet mer med var og finne middagsmat på glass, dette var kun for veldig små barn og hadde ikke samme smak som vi er vant til hjemme. Ta derfor med dere middagsmat på glass fra hjemme.

Ellers anbefaler jeg at dere tar med saft hvis barnet er vant til det, det er ikke gode saft typer der nede og jucie over lengre tid er kanskje ikke like aktuelt, ellers hadde jeg med leverpostei slik at min sønn kunne få noe kjent, dette var det som var viktig for meg , det andre du trenger finner du der nede, det finnes to store supermarkeder som har alt du måtte trenge.

Temperaturen er stabil og sola skinner, det er godt og ha tilgang til parasoll på stranda, og en viktig ting jeg skulle gjort om igjen om jeg skulle ned dit med så lite barn, kjøp et lite plastbasseng som du tar med deg på stranda og lar minsten sitte der, da slipper du mye sand og barnet får kjølet seg ned.

 

Ferie hilsen fra Iren (27) som reiste sammen med sin sønn på 15 mnd, sin mor (47)og svigermor (53)