Skip to main content

Algarvekysten

  • Anne Lise Johannessen

Algarvekysten er Portugals fremste reisemål for tusener av charterturister fra hele Euorpa. Dette området strekker seg fra Vila Real de Santo Antionio i øst til Cabo de Sao Vicente i vest, som for øvrig er Europas sydvestligste punkt.

Algarve-kysten er også det mest solrike omårde i hele Portugal med flest soltimer i løpet av et år. Algarve består også av små og store sandstrender, bare avbrutt av vakre og dramatiske klippeformasjoner. Atlanterhavet er et frisk og avkjølende alternativ til hotellenes varme svømmebassenger.

Naturen langs Algarve-kysten er grønn og frodig og equalyptus-trærne er med sin friske duft en fin kontrast til de solfylte strendene. Her kan man også oppleve flotte mandel-, appelsin-, og olvinelunder.

Her er en oversikt over de mest interessante reisemålene langs Algarvekysten:

 

Albufeira:
Svært mange som legger ferien til Algarve-kysten har Albufeira som førstevalg. Dette er en trivelig fiskerlandsby med hvite bygninger, deilige strender og flotte golfbaner.

 

Alvor:
Alvor er en liten fiskelandsby ca. 8 kilometer vest for Portimão på Algarve-kysten. Dette er et rolig feriested med en bred og flott sandstrand og en eldre bydel som har bevart noe av sin lokale koloritt.

 

Armacão de Pêra:
Armacão de Pêra er et sjarmerende lite feriested som ligger 11-12 kilometer vest for det mer kjente Albufeira. Her har du tilgang til en tre kilometer lang gyllen sandstrand og en hyggelig strandpromenade med barer og restauranter som lokker sine gjester med små delikatesser.

 

Monte Gordo:
Ca. 1 mil fra den spanske grensen ligger landsbyen Monte Gordo. Dette er et meget stille og rolig feriested som er populær blant småbarnsfamilier.

 

Praia da Falesia:
Praia da Falesia er et stille og rolig område langs Algarve-kysten, og ligger ca. 5 kilometer øst for Albufeira. Her er det bygget flotte hoteller og leiligheter, men utover det skjer det lite.

 

Praia da Oura:
Blant Algarve-kystens mange feriebyer finner man Praia da Oura, som med årene har vokst mer eller mindre sammen med det mer kjente Albufeira. Men til tross for sin nære beliggenhet regnes de fortsatt som to landsbyer med hvert sitt sentrum og med ulik karakter.

 

Praia da Rocha:
Praia da Rocha ligger tre kilometer fra fikserlandsbyen Portimao og er et av de eldste turistsenter langs Algarve-kysten. Dette ferieanlegget er særlig kjent for den lange og vakre sandstranden og de mange leiligheter og hotellkompleks av god standard.

 

Vilamoura:
Dette er et relativt nytt turistsenter som ligger ca. 30 minutters kjøring fra Faro flyplass. Vilamoura er et moderne og fasjonabelt feriested med en rekke utmerkede golfbaner og en stor marina som yrer av liv.

 

Kilde: Ferieguiden.no