Skip to main content

Drømmesvart

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Lise Myhre
Leseeksemplar fra Gyldendal

Drømmesvart er en mørk og nydelig bok som for første gang samler diktene Lise Myhre har illustrert i tegneserieform. Skrevet av storheter som André Bjerke, Inger Hagerup, Tarjei Vesaas og mange fler, håndplukket, tolket og illustrert av Lise Myhre. "Selv om det meste i denne boken er skrevet av noen andre enn meg selv, føles det som noe av det mest personlige jeg har laget." -Lise Myhre

Forfatter: Lise Myhre
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 80
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:

Til vanlig er jeg ikke spesielt opptatt av å lese dikt, men noen ganger blir man overrasket.

I denne boka blir flere typer dikt presentert som tegneseriestriper med karakteren Nemi. Det var en artig vri, og kanskje en måte å få flere i den yngre generasjonen til å lese litt mer poesi.

Kanskje det blir akkurat denne boka som nissen putter i mange av julestrømpene i år? Eller kanskje noen har vært så snille at de får den i adventskalenderen sin.


Om forfatteren:
Lise Myhre er født 1975, og er en norsk tegneserieskaper som lager humorstripeserien Nemi. Nemi fikk eget blad i 2003, og er i dag en av Norges mest leste tegneserier og den som er oversatt til flest språk.

Nemi ble raskt populær, og debuterte som dagsstripe i Dagbladet i 1999. Samme år vant Lise Myhre Bergen bys tegneseriepris for nykommere på Raptusfestivalen. I 2002 mottok hun Oslo bys kunstnerpris for "fremragende innsats innen Oslos kunstliv". Nemi fikk eget blad i 2003, og er i dag en av Norges mest leste tegneserier og oversatt til mer enn ti språk.

Lise Myhre har også illustrert dikt av bl.a. Edgar Allan Poe og André Bjerke med figurene fra Nemi. Som illustratør og bokkonsulent har hun arbeidet med bl.a. platecovere, dagsplanleggere, skolebøker og skrekkbøker.Selv om jeg har fått denne boka tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får ingen kompensasjon for dette, og jeg har på ingen måte noen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Gyldendal