Skip to main content

Midnattsløfte

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Lucy Diamond
Leseksemplar fra Aschehoug

Gemma, Catilin og Saffron blir tilfeldigvis kjent med hverandre da Gemma og mannen Spencer har nyttårsfest. De spiser lykkekaker og får spådommer som de ler av. Knapt en måned senere har livet endret seg totalt for de. De holder fast ved vennskapet og prøver sammen så godt de kan å få livet på rett kjøl igjen.

Forfatteren har skrevet flere bøker, men alle er frittstående; Strandkafeen og En italiensk affære har jeg omtalt tidligere.

Dette er en veldig søt historie, og jeg blir veldig glad i de tre hovedpersonene, og skulle gjerne ha kjent dem i virkeligheten. Dette er en sånn bok som jeg lett levde meg inn i, og ikke ville at skulle slutte.

Veldig fin bok å slappe av med når du bare vil ha en lettlest bok. Dette er ikke noen "dyp" historie, og språket flyter lett.

 

Forfatter: Lucy Diamond
Forlag: Aschehoug
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 415
Format: Pocket
Originaltittel: The Year of Taking Chances
Oversatt av: Aleksander Melli

Kilde: Leseeksemplar fra forlaget. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:

Det er nyttårsaften og Gemma og Spencer har invitert til fest. Musikk, mat og sjampanje - og huset fullt av venner.

Hjemmeværende Gemma skammer seg over å «bare» være mamma - men denne kvelden vil hun bare nyte. Blant gjestene er Caitlin som nettopp har mistet moren sin og slått opp med den utro kjæresten, og Saffron som jobber som PR-agent i London, men som har rømt byen for å fordøye noen høyst uventede nyheter.

Gemma, Caitlin og Saffron finner hverandre over rause drinker og nyttårsforsetter mens de knekker lykkekaker. Vennskapet som oppstår, er umiddelbart og det nye året lover godt.

Det varer ikke lenge. Før januar er over har livet floket seg enda mer til for alle tre. Kan vennskapet styrke og inspirere dem til å komme videre?



Om forfatteren:

Lucy Diamond er født i Nottingham, men bor nå i Bath med sin mann og tre barn. Hun har skrevet 13 bøker som har solgt i flere millioner eksemplarer, og ligget på britiske bestselgerlister.

 

 Andre omtaler om denne boka:

 

 

Hva betyr leseeksemplar?
Med det menes at man får en bok kostnadsfritt av forlaget. Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør disse merkes siden det har en viss reklameeffekt. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa

- God Bok!

 

Aschehoug