Skip to main content

Tanken på det pelagiske

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Øivind Hånes
Leseeksemplar fra Gyldendal

I Øivind Hånes’ andre diktsamling blir vi med på to parallelle reiser.

En mann kaster seg ut i vannmassene og de store havstrekningene som dekker nesten tre fjerdedeler av vår planet. Han følger en stim av sardiner som krysser verdenshavene med lysets hastighet, dykker ned i klodens dypeste havgroper og finner akvarier av tid som har stått stille i flere hundre år.

Den andre reisen er en punktvis bevegelse langs en kropp, hvor vi møter to personer som kanskje er i ferd med å bli et par, kanskje er i ferd med å gå fra hverandre, eller kanskje begge deler.

Med en uforlignelig kombinasjon av musikalitet og dikterisk forestillingsevne danner Øivind Hånes’ dikt poetiske rom der mennesker, kultur og natur sammenføres i språklige stevnemøter med innhold som forundrer, forbauser og forløser.


Forfatter: Øivind Hånes
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 72
Format: Heftet
Kilde: Leseeksemplar


Om forfatteren:
Øivind Hånes er født 1960 i Krokstadelva (Nedre Eiker) og er bosatt i Köln i Tyskland. Han debuterte som forfatter med romanen som vil deg isbre for isbre i 1991.

Hånes er utdannet musikkpedagog og har en bred arbeids- og yrkeserfaring som lærer, skribent, redaktør, musiker, komponist, plateprodusent og forfatter.

I tillegg til sitt skjønnlitterære forfatterskap har Hånes gitt ut en rekke faktabøker om mat og vin. Som musiker har han utgitt flere CD-plater. Hans bøker er oversatt til tysk, spansk, nederlandsk, russisk og litauisk. For romanen Pirolene i Benidorm (2005) ble han nominert til Nordisk Råds litteraturpris.

 

Gyldendal