Skip to main content

Koronaens ansikt

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Marianne Rustad Carlsen
Leseeksemplar fra Panta

Marianne er en av de første i Norge som blir alvorlig syk av covid-19. Hun lå på sykehuset i 27 dager med et stort behov for ekstra oksygen. Det var flere ganger hun trodde at hun skulle dø. Sakte, men sikkert ble hun bedre - men det er uvisst om hun igjen kommer til å bli helt bra.

Her får du historien om hvordan tiden var før hun ble syk, hvordan symptomene var, hvordan det føltes å ikke få nok luft - og helt til hun er tilbake på jobb igjen.

Dette var en bok som ga sterke inntrykk - og en veldig viktig bok! Boka er lettlest, og jeg leste den ut på en dag.

Man hører stadig historier om folk som bryter smittevernsregler, folk som ikke blir smittet selv om de har vært i nærheten av noen med positive prøver, og folk som får en lett variant uten særlig mye symptomer. Da kan det fort bli til at noen bagatelliserer sykdommen.

Derfor er denne boka kjempeviktig! Covid-19 kan være en alvorlig og farlig sykdom, og noen dør av den. Det som er så skummelt er at man ikke vet hvem som blir hardt angrepet. Det finnes de som er helt friske fra før som blir alvorlig syke, og dør.

Boka anbefales til alle! Samtidig vil jeg oppfordre alle til å følge smittevernsregler så godt du kan - både for din egen del, men også for andres skyld.

 

Forfatter: Marianne Rustad Carlsen
Forlag: Panta
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 216
Format: Innbundet

Kilde: Leseeksemplar fra forlaget. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:

Marianne var en av de første i Norge som ble alvorlig syk av covid-19. Hun var så syk at hun lå innlagt i 27 dager på sykehus med stort behov for oksygen. Dette er hennes historie!

Her deler hun fra dagene på sykeuset, tankene og frykten for å dø. Fordi hun er journalist og hadde jobbet med koronareporasjer før hun ble syk, ser hun rundt seg i verden på alle som er rammet av det samme som henne selv.

Marianne fant styrke i alle hilsener hun fikk via sosiale medier, og gjennom disse ordene greide hun å minnes hyggelige ting fra livet sitt. Dette hjalp henne å ikke gi opp håpet, men kjempe imot det forferdelige viruset som herjet med kroppen hennes.

Denne boken viser hvordan det virkelig er å ha korona, hvordan viruset tar over kroppen, og hva den gjør med sitt offer og de pårørende. Men først og fremst er dette en bok om nestekjærlighet, takknemlighet og ikke minst helsevesenets fantastiske innsats i kampen mot covid-19.


Om forfatteren:

Marianne Rustad Carlsen (61) er journalist og jobber som reporter i NRK. Gjennom sine snart 30 år i NRK har hun blant annet vært helsereporter i Dagsrevyen, vaktsjef i Redaksjonen EN, Debatten, Urix, Standpunkt og valgsendinger, jobbet i Sommeråpent og jobber nå som reporter både for TV, radio og nett. Hun har også jobbet i en rekke aviser.

Marianne Rustad Carlsen er gift og har to døtre, men mistet sin tredje datter som var født multihandikappet. Hun bor på Malmøya i Oslo. Marianne elsker jobben sin, og dette er hennes første bok.

 

Hva betyr leseeksemplar?
Med det menes at man får en bok kostnadsfritt av forlaget. Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør disse merkes siden det har en viss reklameeffekt. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa

- God Bok!